Termen cautat
Subiect blog

Vaccin anti-H1N1 eficient de la prima doza


Autor: camy

Compania farmaceutica chineza Sinovac a anuntat ca a produs un vaccin impotriva gripei porcine, eficient de la prima doza, informeaza France Presse.

Testele clinice au dat rezultate "pozitive", a precizat marti Sinovac, companie care a anuntat recent ca a inregistrat progrese in crearea unui vaccin impotriva virusului AH1N1, in timp ce in emisfera nordica exista temeri privind un nou val de contaminari, odata cu apropierea iernii.

"Analiza rezultatelor testelor clinice a aratat ca vaccinul pus la punct de Sinovac produce o buna imunizare dupa prima doza", potrivit unui comunicat al companiei. Testele, la care au participat 1.614 de persoane cu varste de peste 3 ani, au inceput luna trecuta si s-au terminat la 15 august la Beijing. "Dupa primirea unei doze de vaccin, niciunul dintre voluntarii participanti la testele Sinovac nu a manifestat semnele unor efecte secundare importante", conform aceleiasi surse.

Toate efectele secundare au fost "moderate si efemere, o durere la locul unde a fost facuta injectia fiind simptomul cel mai frecvent", potrivit comunicatului. Patronul companiei Sinovac, Weidong Yin, a afirmat ca vaccinul va fi introdus pe piata cat mai curand posibil, dand asigurari ca "este sigur si garanteaza imunizarea".

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline a anuntat saptamana trecuta ca a inceput teste in Germania pentru un vaccin impotriva gripei porcine ale carui rezultate sunt asteptate luna viitoare.

Subiect