Termen cautat
Categorie

Gripa porcina


Autor: camy

GENERALITATI:

Ce este gripa porcina?
Gripa porcina este o boala infectioasa contagioasa, datorata infectiei cu virusul gripei porcine. Acest virus este un virus mutant, adica genomul viral (totalitatea cromozomilor unui virus) este compus din fragmente de cromozomi provenite de la porc, pasari si om. O alta caracteristica a acestui virus este faptul afecteaza persoanele tinere care nu trebuie sa fie imunodeficiente (deficit al sistem imunitar) pentru a fi infectate.
Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei porcine este de aproximativ 10% din totalul persoanelor infectate. Virusul gripei porcine este un virus asemanator virusului gripal uman (virusul gripal de tip H1N1). De obicei, virusul gripal porcin, care afecteaza animale, nu afecteaza omul. Virusul in cauza este un amestec de fragmente de cromozomi de la alte virusuri porcine, dar si de la om si unele pasari, in special virusul gripei aviare.Persoanele care lucreaza in industria carnii de porc prezinta un risc mai mare de a face aceasta bola.O caracteristica a virusului gripei porcine este aceea ca poate fi transmis cu usurinta de la o persoana la alta.Modul de transmitere de la om la om nu este cunoscut cu exactitate.Se cunoaste cu certitudine ca odata ce virusul a devenit uman nu este virus porcin, ci este un nou virus care nu ar trebuie sa se mai numeasca virusul gripei porcine.

Ce este virusul gripei porcine?

Gripa porcina este o infectie provocata de virusul gripal de tip A. Acest virus prezinta un invelis proteic si poseda ARN (acid ribonucleic). Face parte din familia Ortomyxoviridae,din care mai fac parte si virusurile gripale H1N1, H1N2, H3N1 si H3N2.Gripa porcina s-a considerat, la inceput,secundara infectiei cu un virus rezultat prin schimb de material genetic intre virusul gripal care afecteaza porcii si cel care afecteaza oamenii.Gripa porcina, care in 2009 a condus la pandemie de gripa porcina, pare a fi cauzata de o infectie cu un nou virus rezultat dintr-o combinatie de mai multi virusi care circula in prezent, de origine aviara (de la pasari), porcina (de la porci) si umana.Este important sa diferentiem o epidemie de o pandemie.Epidemia se refera la cresterea numarului de cazuri de boala intr-o regiune a unei tari,in schimb pandemia implica mai multe tari sau intreaga planeta.In cazul gripei porcine exista riscul unei pandemii, deoarece virusul calatoreste de la un continent la altul prin mijloacele de transport extrem de rapide,precum avioanele.

Cum se transmite gripa porcina?

Gripa porcina este prezenta acum pe toate continentele.Transmiterea virusului gripal porcin este asemanatoare transmiterii virusului gripal uman.Virusul gripei porcine este eliberat in mediul extern si anume in aerul inconjurator,prin aerosolii proveniti de la nivelul tractului respirator (alveole,bronhiole,bronhii,trahee) al animalelor infectate sau secretii nazale si traheobronsice.

Virusul este apoi transmis la om fie prin contact direct (in special prin mainile nespalate), fie prin intermediul aerosolilor (picaturile de saliva care se gasesc in aer) care sunt inspirati si patrund in tractul respirator. Transmiterea virusului ar putea fi, de asemenea, realizata prin intermediul gunoiului din grajd. Acesta este un amestec de materii fecale si urina provenite de la animale si este des folosit ca ingrasamant.Se pune problema utilizarii de masti pentru prevenirea infectiei. Unii specialisti sustin ca mastile obisnuite nu sunt eficiente si este necesar sa se utilizeze masti tip FFP2 sau FFP3.

Care sunt simptomele gripei porcine?

Gripa porcina are exact aceleasi simptome ca si gripa obisnuita.Perioada de incubatie (timpul intre contaminarea cu virusul gripei porcine si instalarea simptomelor) este de 24-48 de ore.
Simptomele gripei porcine sunt:

  • Cresterea semnificativa a temperaturii pana la 41°C.
  • Dureri musculare(mialgii) la nivelul intregului corp si in special la nivelul spatelui
  • Diaree (rar)
  • Varsaturi (rar)
  • Pierderea apetitului apare brusc

Evolutia gripei porcine variaza de la o persoana la alta.De obicei,gripa porcina evolueaza spre vindecare intr-o saptamana, uneori mai mult.

DIAGNOSTIC:

Agentul patogen(virusul gripei porcine) poate fi identificat cu ajutorul reactiei de hemaglutinare sau imunofluorescenta indirecta.
Hemaglutinarea reprezinta alipirea globulelor rosii sub actiunea hemaglutininelor virale. Fenomenul de hemaglutinare se utilizeaza pentru punerea in evidenta a unor antigeni sau anticorpi virali.
Imunofluorescenta indirecta este o tehnica de vizualizare prin microscopie in ultraviolet a antigenilor localizati in celule sau tesuturi cu ajutorul anticorpilor fluorescenti.Pe de alta parte se pot identifica anticorpii prin inhibarea hemaglutinarii sau hemoliza radiala.

TRATAMENT:

Tratament medicamentos
Tratamentul impotriva gripei porcine exista, dar nu este intotdeauna eficient. Medicamentele antivirale, utilizate in scopul de a lupta impotriva proliferarii virusurilor in organism ,nu sunt numeroase. Medicamentele antivirale sunt eficiente in vitro (in laborator), atunci cand virusul este pus in contact cu medicamentul. Nu se cunoaste eficienta medicamentulului antiviral dupa ce acesta este absorbit de catre organism. Medicamentele antivirale folosite in tratamentul si prevenirea gripei porcine Tamiflu (oseltamivir) si Relenza (zanamivir). Amantadina este unul din primele medicamente antivirale utilizate impotriva gripei. Este destul de frecvent folosit impotriva gripei sezoniere (gripa obisnuita) si a devenit mai putin eficient. In 2005 si 2006 a aparut rezistenta la amantadina a anumitor tulpini de virus gripal A.

Aceste medicamente au capacitatea de a preveni reproducerea (inmultirea) virusului gripal porcin, evitandu-se astfel complicatii grave cum ar pneumopatiile (afectiuni pulmonare si ale tractului respiratorii) si meningita (boala neurologica severa).Exista reactii adverse la acest medicamente: greata si varsaturi, dar mai ales reactii alergice.Unii experti in virusologie sustin ca aceste medicamente pot provoca tulburari de functionare a sistemului nervos central (in special a creierului) si cresc riscul de suicid.Pe de alta parte,virusul ar putea suferi mutatii, inhiband eficacitatea medicamentelor antivirale.

Profilaxie
Profilaxia (prevenirea aparitiei si dezvoltarii bolii) este importanta.Este necesar sa se izoleze animalele bolnave si sa se mentina conditii corecte de igiena.In ceea ce priveste oamenii,acestia ar trebui sa poarte masca.Pacientii care ar putea fi infectati cu virusul gripei porcine trebuie izolati pentru a opri raspandirea acestei boli,uneori fatala.Masca de protectie trebuie sa fie de tip FFP3 sau FFP2.Mastile chirurgicale (obisnuite) distribuite uneori populatiei nu sunt eficiente pentru a preveni trecerea aerosolilor ce contin virusul (in special in unele zone, in care masca nu mai este in contact cu pielea,adica la nivelul aripilor nasului).
De asemenea,este foarte important sa tineti cont ca spalatul pe maini inhiba raspandirea virusului de la o persoana la alta.Obtinerea unui vaccin eficient cere in primul rand izolarea virus gripei porcine si ulterior dezvoltarea vaccinului.Vaccinul impotriva gripei porcine nu este inca disponibil.Vaccinul folosit impotriva gripei sezoniere nu este eficient impotriva gripei porcine.

Comentarii

Fratilor ... noul tip de virus gripal A H1N1 ("virusul gripei porcine") a fost creat în laborator. Nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent. Pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat în mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 şi H5N1 (tulpina gripei aviare).

Conţine material genetic de la două tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară, tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară

Cât de grava este gripa porcină? Simptomele de gripa porcină sunt cel mult moderate. Gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat (cf. „The Times”)

Boala nu se manifestă mai drastic decât o răceală severă, deci rolul vaccinării este pus sub semnul întrebării.

In Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, se înregistrează o mortalitate de 0,03 %, cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A

Deci nu este justificată vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România unde s-au înregistrat doar 322 de cazuri!

Gripa porcină. Ce nu ni se spune?

Se proclamă  pandemie, se mobilizează guverne, se cheltuiesc milioane pentru gripa porcină cu 145 de victime mai puţin decât cele provocate în fiecare an de fulgere (1170 de victime pe an), iar 98% din bolnavi se vindecă fără nicio terapie.

Decesele (în principal ale copiilor) în Africa şi Asia sunt doar din cauza malariei 3000 în fiecare zi. De ce aceasta nu constituie nici măcar o ştire, în timp ce „pandemia” - cu foarte puţine victime - monopolizează mass-media, pune în mişcare organisme şi guverne mondiale? 

Vaccinările sunt periculoase. În 1918-1919, pe perioada gripei  aviare spaniole, doar soldaţii şi alte persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei s-au îmbolnăvit şi au murit. Cei care au refuzat vaccinul au rămas sănătoşi şi, în plus, îi ajutau pe bolnavi şi transportau morţii. De asemenea, şi din cauza vaccinării din 1976 împotriva pandemiei porcine de atunci, oamenii au murit şi mulţi au paralizat din cauza vaccinului şi nu din cauza virusului porcin.

"Copiii care se vaccinează împotriva gripei prezintă un pericol de trei ori mai mare să se îmbolnăvească de gripă"- James R. Shannon, fost Director al Consiliului Naţional American de Sănătate

În Franţa, Anglia, America, China, Germania, România se impune vaccinul obligatoriu (cu penalităţi pentru cei care insistă să fie stăpâni pe propriul trup)

Pentru înfruntarea gripei: igiena şi vitamina D care se activează prin expunerea la soare.

Întrebări fără răspuns:

• De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin experimental?

• Ce răspuns va da statul pentru cazurile în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate?

• De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării?

• De ce se permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale ca în timpul unei stări de urgenţă să fie protejaţi legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării?

• De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?

• Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului?

• De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare?

www.i-medic.ro

nu stiu cum sa iti zic da nu se face tam tam aiurea. 2 prieteni s-au imbolnavit de gripa porcina suntem in Anglia si e posibil sa fi luat si noi asa ca situatia e mai nasoala decat pare si simptomele sunt mult mai accentuate decat cele ale unei gripe porcine.si nu cred ca ai vrea sa fi tu in locul lor asa ca frati romani protejati-va ca nu merita sa riscati.

e aceeasi treaba ca si cu gripa aviara ati facut atat tam-tam si pana la urma nu sa intamplat nimic deosebit ati omorat animalele la oameni !!! acum ce vreti sa faceti vine craciunu si va trebuie carne de porc !!! virusurile tot voi le inventati si apoi face vaccinuri sa dea lumea cate 10 milioane pe un vaccin nu va e rusine !!!!!!!   eu deja citesc incadrarea in codul penal daca prin vreo unu in cotet il mananc cu tot cu pene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

1. Gripa porcina se trateaza la fel in toata lumea. In Romania se foloseste in special Tamiflu.

2. Nu s-au facut studii in acest sens, este totusi o boala nou aparuta si majoritatea pacientilor au primit tratament imediat ce au fost diagnosticati.

3. Evitarea persoanelor care sunt bolnave (au gripa porcina); evitarea persoanelor care vin din zone cu portaj mare al virusului (Canada, Mexic,etc);spalatul pe maini; purtarea mastilor chirurgicale FPP3 (nu a celor obisnuite),etc.

Multa sanatate!

Buna ziua !

Cateva intrebari va rog :

Se poate trata gripa porcina, in Romania ?

Daca este vindecabila, cat timp putem sta cu ea netratata fara a fii riscuri ?

Cum putem evita contactul cu ea ?

Multumesc anticipat ! O zi buna, sanatate !

 

www.i-medic.ro

Fratilor ... noul tip de virus gripal A H1N1 ("virusul gripei porcine") a fost creat în laborator. Nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent. Pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat în mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 şi H5N1 (tulpina gripei aviare).

Conţine material genetic de la două tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară, tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară

Cât de grava este gripa porcină? Simptomele de gripa porcină sunt cel mult moderate. Gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat (cf. „The Times”)

Boala nu se manifestă mai drastic decât o răceală severă, deci rolul vaccinării este pus sub semnul întrebării.

In Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, se înregistrează o mortalitate de 0,03 %, cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A

Deci nu este justificată vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România unde s-au înregistrat doar 322 de cazuri!

Gripa porcină. Ce nu ni se spune?

Se proclamă  pandemie, se mobilizează guverne, se cheltuiesc milioane pentru gripa porcină cu 145 de victime mai puţin decât cele provocate în fiecare an de fulgere (1170 de victime pe an), iar 98% din bolnavi se vindecă fără nicio terapie.

Decesele (în principal ale copiilor) în Africa şi Asia sunt doar din cauza malariei 3000 în fiecare zi. De ce aceasta nu constituie nici măcar o ştire, în timp ce „pandemia” - cu foarte puţine victime - monopolizează mass-media, pune în mişcare organisme şi guverne mondiale? 

Vaccinările sunt periculoase. În 1918-1919, pe perioada gripei  aviare spaniole, doar soldaţii şi alte persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei s-au îmbolnăvit şi au murit. Cei care au refuzat vaccinul au rămas sănătoşi şi, în plus, îi ajutau pe bolnavi şi transportau morţii. De asemenea, şi din cauza vaccinării din 1976 împotriva pandemiei porcine de atunci, oamenii au murit şi mulţi au paralizat din cauza vaccinului şi nu din cauza virusului porcin.

"Copiii care se vaccinează împotriva gripei prezintă un pericol de trei ori mai mare să se îmbolnăvească de gripă"- James R. Shannon, fost Director al Consiliului Naţional American de Sănătate

În Franţa, Anglia, America, China, Germania, România se impune vaccinul obligatoriu (cu penalităţi pentru cei care insistă să fie stăpâni pe propriul trup)

Pentru înfruntarea gripei: igiena şi vitamina D care se activează prin expunerea la soare.

Întrebări fără răspuns:

• De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin experimental?

• Ce răspuns va da statul pentru cazurile în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate?

• De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării?

• De ce se permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale ca în timpul unei stări de urgenţă să fie protejaţi legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării?

• De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?

• Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului?

• De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare?

www.i-medic.ro

nu stiu cum sa iti zic da nu se face tam tam aiurea. 2 prieteni s-au imbolnavit de gripa porcina suntem in Anglia si e posibil sa fi luat si noi asa ca situatia e mai nasoala decat pare si simptomele sunt mult mai accentuate decat cele ale unei gripe porcine.si nu cred ca ai vrea sa fi tu in locul lor asa ca frati romani protejati-va ca nu merita sa riscati.

Pagini