Titlu

Principiile alimentatiei sanatoase


Autor: camy

Primul principiu al unei diete sanatoase este acela de a manca pur si simplu o cat mai mare variatate de alimente. Acest lucru este important pentru ca fiecare aliment aduce o contributie diferita la nutritie.

In al doilea rand, fructele, legumele si cerealele-alimente bogate in zaharuri complexe, fibre, vitamine si minerale, dar sarace in grasimi si colesterol liber - ar trebui sa constituie sursa cea mai importanta de calorii. Restul ar trebui sa provina din produse lactate degresate, carne slaba, pui si peste.
De asemenea, ati putea incerca sa mentineti balanta intre caloriile asimilate si caloriile consumate.

Aceasta inseamna sa nu mancati mai mult decat poate organismul consuma. In caz contrar veti creste in greutate. Prin urmare, cu cat sunteti mai activ, cu atat puteti manca mai mult si in acelasi timp sa va pastrati greutatea in conditii normale.

Respectarea acestor trei principii de baza expuse anterior nu inseamna ca trebuie sa renuntati la alimentele preferate. Atata timp cat dieta dumneavoastra generala este scazuta in grasimi si bogata in carbohidrati complecsi (glucide din alimente de origine vegetala), nu este nimic rau, de exemplu, sa va permiteti din cand in cand un cheesburger. Trebuie doar sa va asigurati ca aceasta nu se intampla prea des.