Titlu

Motivele vaccinarii impotriva cancerului de col uterin


Autor: george

Unul dintre cei mai frecventi factori care duc la dezvoltarea cancerului de col uterin este Virusul Papilloma Uman (HPV), boala cu transmitere sexuala (BTS), care poate cauza totodata si afectiuni la nivel cervical. Modul de manifestare al virusului HPV este reprezentat de aparitia negilor genitali, si prin urmare puteti contacta aceasta boala indiferent de natura contactului sexual (vaginal, anal, oral, sau oral-anal). In plus, este foarte important sa stiti ca de cele mai multe ori prezenta virusului HPV in organism nu se manifesta prin simptome vizibile, precum si faptul ca negii genitali nu pot fi intotdeauna simtiti. Prin urmare, datorita gradului de contagiozitate, dar si a problemelor grave de sanatate pe care le poate provoca, precum cancer de col uterin sau cancer cervical, un pas important este vaccinarea impotriva acestui virus.

Medicii specialisti sustin ca limitele de varsta intre care este recomandata vaccinarea impotriva Virusului Papilloma Uman este de 9-26 de ani, iar vaccinul poate fi gasit sub forma a 3 injectii ce vor fi administrate pentru un interval de 6 luni. De asemenea, este important sa stitifaptul ca vaccinul nu poate actiona si asupra celor care au fost deja expuse virusului HPVsi prin urmare, sfatul medicilor specialisti este sa efectuati acest vaccin inainte ca fiica dumneavoastra sa isi fi inceput viata sexuala. In plus, eficienta vaccinului nu a fost demonstrata decat asupra anumitor tulpini ale Virusului Papilloma Umansi prin urmare chiar si dupa inceperea vietii sexuale este bine sa va luati toate masurile de precautie impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Pentru ca toate aceste neplaceri sa fie evitate este recomandat ca indiferent de natura actului sexual (vaginal, anal sau oral) sa folositi prezervativul, acest fiind singurul mod de contraceptie eficient si impotriva BTS. Medicii specialisti sustin ca acest lucru este cu atat mai recomnadat in cazul persoanelor care intretin raporturi sexuale cu mai multe persoane.

Bibliografie

http://kidshealth.org/teen/sexual_health/stds/hpv_vaccine.html