Titlu

Protejarea bebelusului in sezonul rece


Autor: Anda Sabau

Anotimpul rece isi face din ce in ce mai simtita prezenta, iar cei mici au de suferit cu siguranta daca nu sunt feriti. Pediatrii recomanda iesirile in parc si plimbarile, chiar daca afara temperaturile au scazut considerabil. Insa mamele grijulii nu pot evita sa nu se intrebe: cand este bine sa ii scoatem pe cei mici si cum sa ii pregatim de frigul de afara? Urmatoarele sfaturi va vor raspunde la aceste intrebari:

  • Este bine sa ii scoateti pe cei mici la amiaza, deoarece daca afara este soare,atmosfera este mai cald si placut intre orele amiezii pentru cagradele sunt mai ridicate. Daca conditiile meteo sunt extreme si ninge sau ploua, cel mai bine este sa deschideti un geam la cel mic in camera si sa lasati aerul curat sa intre pentru cateva minute.
  • Atunci cand iesiti la plimbare, optati fie pentru un carucior, fie pentru un landou, evitati sa il duceti in brate. Aceste “mijloace de transport” va vor proteja prichindelul, ferindu-l de vantul de afara sau de alte fenomene meteo.
  • In timp ce il plimbati, atingeti-lcu mainile pentru a-iverifica temperaturacorpului. Micutul este cel care ramane imobil pentru ceva timp si este posibil sa ii fie frig la maini sau la picioare. Daca observati ca corpul s-a racit, acoperiti-l cu o cuvertura si scurtatiplimbarea.
  • O plimbare de 20 de minute este suficienta
  • Hainutele pentru care optati atunci cand il pregatiti de o iesire in aer liber, trebuie sa fie din lana sau bumbac. Aceste materiale sunt calduroase si il vor proteja pe cel mic. Nu uitati de echipamentul complet: caciula, geaca, manusi si fular.
  • Nu uitati sa aveti la indemana si o bautura calda, cum ar fi un ceai. Bautura il va mai incalzi pe copil si il va hidrata, lucru care nu este de ignorat in sezonul rece.