Titlu

10 sfaturi practice pentru proaspetii tatici


Autor: george

In prezent, multa lume are tendinta de a subestima rolul tatalui in viata copiilor sai. Adevarul este ca de cele mai multe ori ideea de a fi parinte este perceputa de barbati cu aceeasi emotie si acelasi entuziasm ca si o femeie.Iata cateva sfaturi practice pentru a fi un tata bun pentru copilul dumneavoasta:

1. Mamele trebuie sa ofere partenerilor de viata posibilitatea de a interactiona cu nou-nascutul inca din primele zile din viata acestuia.

2. Tatal trebuie sa se implice mult in jocul copiilor. Spre deosebire de femei, tatii sunt mult mai priceputi sa inventeze jocuri noi si distractive.

3. Avand in vedere faptul ca barbatii comunica mult mai bine cu ai lor copii, atunci cand se afla in zone publice, este bine ca cel putin de 2 ori pe saptamana sa organizati cateva iesiri de acest gen.

4. De cele mai multe ori tatii care se implica in educatia si cresterea copilului inca din primele zile din viata acestuia, devin modelul lor in viata. In plus, adesea legatura afectiva a celor 2 este mult mai stransa.

5. Implicati-va activ in educatia copilului dumneavoasta. Contrar gandirii eronate conform careia copilul nu poate primi observatii deoarece acest lucru ii inhiba creativitatea, este bine ca tatii sa incerce sa le impuna inca de mici copiilor cateva reguli simple de conduita.

6. Explicati cu multa claritate care sunt asteptarile pe care le aveti de la copilul dumneavoasta.

7. Evitati manifestarile nejustificate de violenta, verbala sau fizica, si amenintarile.

8. Cenzura si restrictiile trebuie aplicate cu multa precautie pentru a nu va transforma in tiran.

9. Nu ezitati sa va laudati copilul pentru fiecare reusita a sa, fie ea cat de mica. Adminiratia si respectul tatalui sunt extrme de importante pentru copii.

10. Iubiti-va copilul cat puteti de mult, fara a va fi teama ca acest lucru va va emascula.

Bibliografie

http://www.baby-health.net/articles/602.html