Titlu

Retete de supa pentru copii


Autor: george

1. Supa crema de pui

Ingrediente:1 pui (~500g), 1/2 morcov, 1 ceapa, 1 pahar cu lapte, 2 linguri faina, 2 linguri unt, 1/2 l apa, 1/2 pahare smantana, 1 legatura de verdeata, sare.
Mod de pregatire:

  • Fierbeti puiul.

  • Scoateti puiul si strecurati supa.

  • Adaugati ceapa, morcov si sare dupa gust. Lasati la fierb pana cand morvocul devine moale. In tot acest timp, dezosati puiul si taiati carnea marunt. Luati supa de pe aragaz si lasati-o la racit.

  • Adaugati laptele, smantana, faina, untul si puiul taiat marunt si amestecati pana obtineti o pasta omogena.

  • Asezonati cu smantana si verdeata dupa gust.

  • La acest tip de supa puteti adauga si crutoane.

2. Supa crema de miel

Ingrediente: 50g miel, 150g lapte, putin unt, 600 g apa, sare
Mod de pregatire:

  • Dezosati si spalati bine carnea de miel, dupa care puneti-o la fiert si apa rece.

  • Lasati carnea de miel sa dea intr-un clocot, dupa care acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand carnea se fragezeste. Adaugati laptele si lasati la fiert inca 3 minute.

  • Adaugati untul in bolul de supa, iar daca doriti puteti sa adaugati si crutoane.

3. Supa crema cu spanac si morcov

Ingrediente: 2 morcovi, 20g spanac, 1/2 lingurite faina, putin unt, 1/4 pahar de lapte, 1/4 dintr-un galbenus de ou
Mod de pregatire:

  • Curatati si taiati morcovul si lasati-l la fiert, la foc mic, intr-o cantitate mica de apa timp de 30 de minute. Adaugati spanacul si faina dizolvata in putin lapte si lasati sa mai fiarba inca 10 minute.
  • Pasati legumele si diluati amestecul rezultat cu apa fiarta si supa de legume. Adaugati sare dupa gust si lasati la fiert.
  • Amestecati galbenusul de ou fiert cu laptele fiert si adaugati la supa.
Bibliografie

http://www.baby-health.net/articles/440.html