Titlu

8 sfaturi pentru prevenirea problemelor de nutritie la copii


Autor: george

Ceea ce trebuie sa ii ingrijoreze pe parinti cu adevarat nu sunt scaderile apetitului pentru perioade scurte de timp, ci prezenta unor conditii medicale de natura psihologica ce pot duce la anorexie sau bulimie.Iata cateva sfaturi utile pentru a preveni cu succes problemele de nutritie la copii:

1. Inainte de a da lectii copilului dumneavoasta este bine sa va cunoasteti pe dumneavoastra insiva. Pentru aceasta trebuie sa va raspundeti sincer care este masura in care va afecteaza criticile si parerile celor din jur si cat de mult pret puneti pe aspectul fizic.

2. Analizati-va cu multa atentie visurile si aspiratiile. Acest lucru este important pentru a stabili daca va criticati copilul prea mult si prea frecvent.

3.Discutati cu baiatul sau fata dumneavoastra urmatoarele aspecte:

  • cat este de periculos sa incerce sa isi remodeleze corpul prin diete nesanatoase sau prin infometare;
  • cat de importante sunt exercitiile fizice;
  • cat de importanta este alimentatia echilibrata, bogata in alimente sanatoase si proaspete.

4. Explicati-i copilului dumneavoasta ca exercitiile fizice sunt menite si pentru a va oferi un grad de confort, nu numai pentru a va modela corpul.

5. Explicati-i copilului dumneavoasta ca nu ar trebui sa evite anumite activitati, precum inot sau dans, doar de teama de a nu deveni ridiculizati pentru ca nu au o silueta perfecta.

6. Invatati-va copilul sa nu judece oamenii dupa aspectul fizic, ci mai curand dupa felul in care vorbesc, se poarta sau actioneaza.

7. Explicati-i copilului dumneavoasta faptul ca papusile au acea silueta doar pentru a fi frumoase si pentru ca produsul sa se vanda cat mai bine.

8. Incurajati activitatile in care copilul dumneavoasta se implica si laudati-l cat mai des.

Bibliografie

http://www.baby-health.net/articles/428.html