Titlu

8 sfaturi pentru cresterea unui copil autist


Autor: george

De cele mai multe ori lucrul cu persoanele diagnosticate cu autism poate fi extrem de dificil si frustrant si asta cu atat mai mult cu cat acestia au nevoie constanta de ingrijire. Cu toate acestea in cazul copiilor autisti cu un IQ de 60-70 lucrurile pot fi putin mai simple deoarece acestia percep realitatea mai bine.
Iata cateva sfaturi utile pentru parintii ai caror copii au fost diagnosticati cu autism, astfel incat acestia sa poata sa faca fata cu succes integrarii acestuia in familie fara a neglija insa ceilalti membri ai familiei.

1. Incercati sa intergrati copilul in familie

Este foarte important sa faceti tot posbilul sa integrati copilul autist in familie si nu sa il priviti ca pe centrul acesteiasi asta cu atat mai mult cu cat acesta nu este unicul dumneavoastra copil.

2. Incercati sa stabiliti o rutina

Este foarte important pentru un copil autist sa fiti organizati si sa va formati o rutina pe care sa simta ca se poate baza. Astfel, daca parintii sunt deorganizati raspunsul copilului autist va fi unul destul de bizar.

3. Folositi aceleasi cuvinte pentru a-l recompensa

Copiii autisti nu au capacitatea de a invata prea mult din experientele anterioare, si prin urmare este foarte important ca in momentul in care il laudati, precum si atunci cand este certat sa folositi acelasi set de cuvinte.

4. Folositi schimbarile de atitudine pentru a corecta defectele sale de comportament

Pentru ca acest demers sa aiba rezultatele dorite, este recomandat sa folositi recompense materiale, concrete pentru a-l incuraja in directia dorita.

5. Folositi gestica micutului pentru a preveni anumite situatii

Copilul autist de cele mai multe ori va incepe sa geama sau va evite contactul vizual in momentul in care realizeaza ca ceea ce a facut este gresit. Prin urmare, este recomandat sa folositi aceste gesturi ca pe indicii ale comportamentului sau.

6. Fiti atenti la semnele de atentionare ale acestuia

La inceput poate sa vi se para destul de dificil, insa cu timpul veti invata sa recunosteti natura si mesajul transmis de gesturile si reactiile acestuia.

7. Descrieti-i copilului care va fi urmatoarea dumneavoastra miscare

Este foarte usor pentru un copil diagnosticat cu autism sa devina confuzsi tocmai de aceea este recomandat sa ii descrieti in avans care va fi urmatoarea dumneavoastra miscare.

8. Cautati programul ideal pentru educatia copilului dumneavoastra

Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca in prezent exista programe educationale chiar si pentru copiii autisti care nu au implinit varsta necesara scolarizarii. In aceasta privinta este bine sa va adresati medicului pediatru pentru a va indruma spre un astfel de program.

Bibliografie

http://www.ehow.com/how_12663_help-autistic-child.html