Ce este citomegalovirusul?
Citomegalovirusul este un virus care poate determina aparitia febrei, oboselii, sau a altor simptome nespecifice (care pot fi intalnite si in alte boli). Se mai prescurteaza CMV.
Infectia cu citomegalovirus apare foarte frecvent. Multi oameni au acest virus fara sa stie. Unii nu se imbolnavesc atunci cand apare infectia, dar la altii apar simptome.
Citomegalovirusul poate sa afecteze serios persoanele care au un sistem imunitar slabit, cum se poate intampla in urmatoarele cazuri:
La aceste persoane, citomegalovirusul poate determina probleme serioase, chiar amenintatoare de viata.
La multi oameni care au virusul nu apar simptome. Daca acestea apar, de obicei sunt usoare la persoanele cu un sistem imunitar sanatos. Pacientii cu un sistem imun afectat se vor prezenta cu simptome mult mai zgomotoase.
Cel mai frecvent simptom dat de citomegalovirus este o afectiune numita mononucleoza. Aceasta se poate manifesta prin:
Mai rar, pot sa apara si alte simptome ale infectiei cu citomegalovirus, in special la persoanele cu deficit imunitar. La acestia pot sa apara:
Exista cateva tipuri de teste, dar cel mai probabil nu se vor efectua toate la aceeasi persoana. Testele disponibile sunt:
Persoanele cu un sIstem imun sanatos, si care sunt infectati cu cytomegalovirus, nu necesita de obicei tratament. Ei se vor simti mai bine in cateva zile sau saptamani. Medicamentele ca acetaminofen (paracetamol) sau ibuprofen (nurofen) pot sa amelioreze simptomele usoare ale infectiei.
Simptomele severe ale infectiei cu citomegalovirus pot fi tratate cu medicamente antivirale, cum este ganciclovirul. Acesta se administreaza de obicei persoanelor cu un sistem imunitar afectat.
Cand o persoana este supusa unui transplant de organ, medicii ii vor administra un medicament, cum ar fi valganciclovir, pentru a preveni infectia cu citomegalovirus. Unii pacienti cu simptome severe ale infectiei vor primi acest medicament in loc de ganciclovir, chiar daca nu au suferit un transplant de organ.
Infectia cu citomegalovirus la femeile insarcinate
Daca sunteti insarcinata si aveti febra, durere in gat si dureri musculare, ar trebui sa va prezentati la medic. Acesta va poate recomanda efectuarea unor analize de sange pentru a testa prezenta infectiei cu citomegalovirus. Analizele de sange ar trebui efectuate si in cazul in care suferiti de o boala care va slabeste sistemul imunitar.
Este foarte importanta cautarea infectiei cu citomegalovirus, deoarece aceasta se poate transmite la fat.
CMV poate sa determine aparitia unor probleme serioase de sanatate la unii copii nou-nascuti, de aceea este important sa se stie daca sunteti infectata cu acest virus. Medicul poate cauta eventualele afectiuni ale copilului cauzate de acest virus, pentru a le trata daca apar. La copii pot sa apara urmatoarele afectiuni datorate infectiei cu citomagalovirus:
Majoritatea oamenilor nu stiu daca au sau nu infectie cu citomegalovirus. Dar daca sunteti insarcinata sau intentionati sa ramaneti, ar fi util sa respectati niste reguli pentru a reduce riscul de infectie. Aceste reguli pot cuprinde:
Cum putem preveni infectia cu citomegalovirus la femeile insarcinate?
Infectia cu citomegalovirus se datoreaza unui virus care se transmite pe cale sexuala sau prin alt contact cu saliva, urina sau alte fluide ale unei persoane infectate.
Infectia cu cytomegalovirus poate sa determine aparitia unor simptome usoare sau poate sa treaca fara simptome la persoanele cu un sistem imunitar sanatos.
Insa, acest virus poate sa cauzeze probleme serioase la copiii ai caror mame sunt infectate cu cytomegalovirus in timpul sarcinii. Riscul de infectie cu citomegalovirus pentru prima data este mai mare la femeile insarcinate care locuiesc impreuna cu copii mici sau lucreaza in centre de ingrijire de zi.
Actual, nu exista o metoda de preventie a infectiei cu citomegalovirus. Inca se studiaza medicamente pentru tratarea infectiei cu acest virus la nou-nascuti. Sunt testate si vaccinurile impotriva citomegalovirusului, dar nu sunt inca disponibile. Pentru a scadea riscul de infectie in timpul sarcinii sunt importante regulile de igiena, in special spalatul mainilor.
Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC) recomanda:
Comentarii
Trimis de camy la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
Infectia cronica nu are / sau are efecte minore asupra fatului. Multa sanatate!
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
Ultimele analize mi-au iesit din nou rele (Igm 3.36 , Igg nu mai stiu...ceva pe la 600) acum astept sa ma sune medicul de familie sa imi spuna ce sa fac (analizele au ramas la el). tratamentul ginecologului este pt a ramane insarcinata, de aceea nu stiu daca as putea sa il incep. nu stiu daca e infectie acuta sau cronica. am reluat o cura pt intarirea sistemului imunitar, insa dupa experienta anterioara si ultimele rezultate ale analizelor, mi separe inutila.
Exista probleme in cazul in care infectia e cronica?
Trimis de camy la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
Determinarea anticorpilor de tip IgM constituie un instrument important in diagnosticul infectiei citomegalice acute.Un rezultat pozitiv pentru anticorpii IgM este sugestiv pentru infectia recenta,reinfectata sau reactivata. Va recomand sa urmati tratamentul prescris de ginecolog. Multa sanatate!
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
scriu aici pentru ca nu mai stiu ce sa fac.
din noiembrie de cand am inceput investigatiile pentru a intelege de ce nu vine bebele, am aflat ca am CMV (Igg 749,11; Igm3,01). de atunci am continuat analizele (ianuarie Igg 670,00 ; Igm 2,78 ; februarie Igg 737,60; Igm 3,02). Ma ingrijoreaza ca nu scade Igm, si deci nu pot incepe (cred) tratamentul pe care mi l-a prescris ginecologul.
Am inteles ca e pe baza de imunitate scazuta, si am inceput sa iau un sirop de la farmacia naturista. voi merge din nou sa fac analizele, insa daca nu scade Igm ce pot face? nu e riscant sa incep tratamentul prescris de ginecolog? oare in cat timp trece ca deja.......nu mai am putere, si cred ca stresul pe care il am in cap mai mult ma distruge.
Va multumesc mult! si sa auzim de bine.
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Citomegalovirusul
Ajutati-ne va rugam frumos!!!
Am o fetita de 11 luni ,am fost depistati cu citomegalovirus la 4 luni am urmat tratament, acuma la analizele de sinde rezultatul e negativ insa la cel de urina e pozitiv. Ce sa facem? Cit de grav este?
Trimis de drcostin la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
Prezenta anticorpilor IgG-CMV indica expunerea in antecedente (trecut) la virusul citomegalic; se recomanda efectuarea anticorpilor IgM (sugereaza infectia recenta cu CMV). Obtinerea unui rezultat negativ exclude infectia primara (la pacientele gravide se considera ca exista un risc minim de infectie congenitala si nu sunt necesare investigatii ulterioare). Multa sanatate!
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul
Apel catre spaecialisti in domeniul bolii citomegalovirusului!
Am 23 ani, si am facut setul de investigatii pentru planificarea familiei. Am fost diagnosticata cu citomegalovirus unde la mine este IgG pozitiv 0,555, la sot IgG pozitiv 0,809.
Boala este asimtomatica, depistata in cadrul investigatiilor respective.
Va rugam sa ne sfatuiti care ar fi tactica de tratament si cind putem face tentative de concepere a unui copil!
Trimis de camy la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul ajutorrr
Tratamentul de electie a infectiei cu CMV este cel etilogic ( gangiclovir, foscarnet, cidofovir). Tratamentul adjuvant (simptomatic) consta in: fizioterapie si gimnastica medicala pentru retardul neuromotor; logoped pentru dificultati in vorbire; protezare auditiva; tratament anticonvulsivant; etc.
Tratamentul rahitismului presupune administrarea vitaminei D in doze mari asociata cu calciu, in functie de stadiul bolii, pana la vindecare, dupa care se continua schema de profilaxie.
Multa sanatate!
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 15:25
Re: Citomegalovirusul ajutorrr
Apel catre specialisti in domeniul bolii citomegalovirusului
Ajutati va rog frumos o fetita de 1 an si 4 luni cu CMV-negativ IgG- pozitiv 1.229
Boala de la 3 luni s-a manifestat prin convulsii dupa un examen medical ca tomografie, punctie si analiza de singe are citomelagovirus cu eppilepsie simtomatica
Crize generalizate frecvente pe fundal de bronho-pnemonie bilateral, rahitism a 2-a grupa, anemie grupa 1-2
Va rog frumos sa ne ajutati
Trimis de camy la Mie, 08/27/2014 - 15:21
Re: Citomegalovirusul
Infectia cronica nu are / sau are efecte minore asupra fatului. Multa sanatate!
Pagini