Termen cautat
Categorie

Ce poate face medicul in cazul avortului spontan?


Autor: cezara
Imagini

Tratamentul avortului spontan depinde si de forma clinica intalnita.In amenintarea de avort si iminenta de avort, tratamentul este simptomatic, avand ca scop scaderea frecventei contractiilor uterine care pot duce la dezlipirea ovulului si asigurarea unui suport nutritiv.

Se recomanda:

  • Evitarea efortului fizic excesiv si repaus sexual
  • Administrarea de antispastice (papaverina, scobutil, lizadon)-medicamente care scad frecventa contractiilor uterine
  • Tratamentul hormonal are la baza administrarea de progesterone cu rolul de a mentine sarcina prin inhibarea activitatii musculaturii uterine si stimularea dezvoltarii placentare
  • Evitarea administrarii antiinflamatoarelor nesteroidiene de tipul ibuprofenului. Paracetamolul poate fi folosit ca analgezic.

In cazul avortului in curs si al avortului incomplet, terminarea avortului se face foarte rar intr-un singur timp. De cele mai multe ori, dupa eliminarea produsului de conceptie raman resturi (de membrane sau placentare) care vor necesita golirea cavitatii uterine prin chiuretaj. Chiuretajul este o procedura terapeutica ce consta in indepartarea stratului intern al uterului in scop abortiv. La inceput se dilata colul uterin pentru ca medicul sa poata patrunde cu insrumentele necesare in cavitatea uterine. Cu ajutorul unui instrument care seamana cu un cleste, se extrage copilul care astfel este rupt in bucati. Dupa ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta poate pierde mult sange.

Retineti ca nu exista o modalitate terapeutica prin care sa fie stopat avortul spontan in evolutie. In cazul avortului spontan medicii iau de obicei o pozitie de expectative timp de cateva zile (6-7). Daca durerile provocate de avort sunt insuportabile, sangerarea este abundenta sau eliminarea produsului de conceptie mort dureaza o perioada prea lunga, ginecologul va interveni prin chiuretaj (procedura prin care este eliminat continutul uterin).

Comentarii