Termen cautat
Categorie

Am voie in timpul sarcinii sa fac sex ?


Autor: cezara
Imagini

Sarcina poate pune probleme mai ales cand este vorba de viata sexuala. In afara cazurilor in care este interzisa de doctor, ea nu trebuie sa lipseasca din viata femeilor insarcinate. In primele 3 luni raporturile sunt permise dar fara excese, existand pericol de avort, in 3-7 luni raporturile sexuale pot fi normale. Contactul sexual se poate interzice inca din primele luni de sarcina daca exista antecedente de avort spontan, daca pacienta prezinta sarcina cu probleme, risc de nastere prematura sau sangerari, daca mamica are o infectie, daca membranele sunt rupte sau exista scurgeri de lichid amniotic, diagnosticul de placenta previa si existenta sarcinii multiple (gemeni, tripleti).


Ar fi bine ca, in ultimul trimestru de sarcina, contactele sexuale sa se rareasca si mai mult si sa se foloseasca prezervativul. Sperma contine prostaglandina care, absorbita prin mucoasa vaginala, ar putea declansa contractii uterine, punand in pericol sarcina.
Multe femei nu sunt deloc interesate de sex pe parcursul sarcinii. Extenuarea, sanii tari si durerosi si constiinta de sine despre sarcina in crestere pot pune sexul ultimul pe lista unei femei insarcinate.Alte femei, insa, isi dau seama ca sarcina le provoaca o mai mare pofta de sex decat aveau inainte sa fie gravide. Acest lucru este determinat de schimbarile hormonale ce se petrec in corpul gravidei.
Trebuie sa tineti cont de doua aspecte: sanii umflati, sensibili si rotunjimea pantecului. De aceea trebuie sa alegeti acele pozitii care va permit sa stati confortabil si care tin cont de transformarile corpului. Evitati pozitiile cu penetrare profunda.

Comentarii

Cat timp nu este nici o contraindicatie din partea medicului ce urmareste sarcina si nici nu ai probleme cu sarcina nu ai nici un moti sa renunti la activitatea sexuala din timpul sarcinii cat timp esti insarcinata, doar ca trebuie sa fie atenta la ce pozitii folosesti, de asemenea si igiena este extrem de importanta.