Termen cautat
Reteta

Alimente pentru prevenirea aparitiei cancerului


Autor: george

S-a dovedit stiintific ca in 30% din cazuri, o dieta neadecvata a dus la aparitia unei forme de cancer. Este o statistica ce ii poate speria pe unii. Dar trebuie sa va dati seama ca dumneavoastra aveti controlul si dumneavoastra puteti hotari ce alimente sa consumati. De fapt, alimentatia este unul dintre putinii factori de risc ai aparitiei cancerului ce sunt sub controlul dumneavoastra.
Cei ce au o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale, prezinta risc mai mic de aparitie a cancerului. Exista in natura numeroase varietati de fructe, legume si cereale pe care le puteti consuma. Este foarte usor sa alegeti din aceasta varietate si sa va formati un stil alimentar sanatos. Expertii in nutritie spun ca ar trebui sa consumam cel putin 5 fructe si legume pe zi si acesta este minimul recomandat. Pentru a preveni aparitia cancerului, se recomanda consumul a 9 fructe si legume pe zi.

Urmatoarele 10 alimente reduc riscul aparitiei cancerului:

  1. Rosii - bogate in licopen, o substanta ce reduce riscul aparitie cancerului de prostata, cancerului ovarian, si cancerului cervical.
  2. Broccoli - o sursa excelenta de sulforafan, o substanta ce reduce riscul aparitiei cancerului la stomac, cancerului de san si cancerului de piele.
  3. Fructe de padure - culoarea puternica a fructelor de padure provine de la o substanta numita antocianina, un antioxidant puternic ce protejeaza impotriva unei game variate de cancer, inclusiv cancer de colon si cancer de esofag.
  4. Soia - substanta numita isoflavon din soia reduce riscul aparitiei cancerului de san, cancerului de prostata.
  5. Ceai - ceaiul negru si ceaiul verde contin antioxidanti puternici ce inhiba dezvoltarea cancerului si pot reduce riscul aparitiei cancerului de ficat, piele si stomac.
  6. Dovleac - alaturi de morcovi, dovlecei, ardei grasi, si cartofi dulci, dovleacul este o sursa excelenta de beta caroten, un antioxidant puternic ce reduce riscul aparitiei a numeroase tipuri de cancer.
  7. Spanac - bogat in luteina si vitamina E, doi antioxidanti puternici, spanacul ajuta in prevenirea aparitiei cancerului de ficat, ovare, colon si prostata.
  8. Usturoi - reduce riscul aparitiei cancerului de san, stomac si esofag.
  9. Ananas - bogat in vitamina C si bromelaina, previne aparitia cancerului de san si plamani.
  10. Mere - bogate in antioxidanti, merele ajuta in prevenirea aparitiei cancerului de plamani si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul prostatei.
Imagini