Termen cautat
Reteta

Avantajele si dezavantajele dietei Quantum Eating


Autor: george

Autoarea dietei Quantum Eating (Quantum Eating: Ultimate Elixir of Youth), Tonya Zavasta este expert in inginerie mecanica si matematica teoretica, insa ultima decada si-a dedicat-o studierii avantajelor si metodelor de preparare a mancarurilor crude.
In cadrul dietei Quantum Eating, Zavasta realizeaza o comparatie intre alimentatie si fizica cuantica, subliniind ideea ca alimentele crude detin in structura lor un grad avansat de ordine, fapt ce se reflecta in organsimul nostru sub forma imbunatatirii starii generale de sanatate.

Cum functioneaza dieta Quantum Eating

Dieta Quantum Eating reprezinta o forma avansata a alimentatiei pe baza de alimente crude, in cadrul careia planul alimentar presuspune consumarea acestui tip de hrana in proportie de aproximativ 100%, consumand 2 mese pe zi, in prima parte a zilei. Zavasta sustine ca doar in acest fel veti reusi sa obtineti cele mai bune rezultate de anti-imbatranire.

In decursul unei zile toate alimentele trebuie sa fie consumate intr-un interval de 8 ore, de preferat de la 7 dimineata pana la 3 dupa-amiaza. Zavasta sustine ca ultima masa trebuie sa fie servita cu cel putin 6 ore inainte de culcare, permitand in acest fel organismului sa posteasca pentru o perioada de 16 ore, zilnic. Mai mult decat atat, autoarea dietei Quantum Eating afirma ca acest regim de viata permite detoxifierea organismului in mod natural in fiecare zi, fapt ce va avea drept consecinta mentinerea sanatatii si tineretii organismului dumneavoastra.

Zavasta include in cartea sa modalitatea de post negru, folosit in Rusia ca metoda curativa. Postul negru presupune evitarea tuturor alimentelor si bauturilor, incluzand in aceasta categorie si apa. In aceasta privinta medicii rusi sustin ca postul negru este de 3 ori mai eficient decat postul cu apa, ajutand in acelasi timp la imbunatatirea sanatatii si aspectului dumneavoastra.

Cu toate ca un numar mare de specialisti avertizeaza in privinta efectelor daunatoare ale postului negru, Zavasta se intreaba cum poate ceva ce experimentam in fiecare noapte in timpul somnului sa dauneze atat de mult organsimului. Mai mult decat atat, urmand aceasta forma de post, autoarea sustine ca perioadele de recuperare cat timp a fost bolnava au fost mult mai scurte, si in consecinta aceasta urmeaza postul negru incepand cu ora 2 dupa-amiaza in fiecare zi.

Cu toate acestea Zavasta isi atentioneaza cititorii cu privire la potentialele pericole ale postului uscat, si chiar subliniaza faptul ca aceasta metoda poate fi fatala persoanelor diagnosticate cu afectiuni cronice, intrucat in sange este eliberata o cantitate foarte mare de toxine. In consecinta, fiecare persoana care urmeaza dieta Quantum Eating trebuie sa urmeze mai intai o perioada de pregatire alcatuita din alimente crude combinate cu perioadele de post.

Mancaruri recomandate: sucuri din legume si fructe verzi, smoothie din fructe si legume verzi, fructe si legume proaspete.

Exemplu de plan inclus in dieta Quantum Eating

Mic dejun

 • 2 cesti suc de legume si fructe proaspete

Pranz

 • 2 cesti de smoothie din fructe si legume verzi

In cadrul dietei Quantum Eating este recomandata Bikram yoga, o forma intensa de yoga ce trebuie practicata in incaperi calduroase. In acest fel, la inceput fluxul de sange mai intai este restrictionat apoi stimulat, ceea ce are ca rezultat efecte curative asupra organismului, precum si detoxifierea sistemului limfatic.

Avantajele dietei Quantum Eating

 • Reducerea numarului de calorii reprezinta singura metoda considerata viabila in ceea ce priveste prelungirea duratei de viata.
 • Postul negru poate imbunatati o varietate de tulburari degenerative.
 • Timpul pe care l-ati fi petrecut in bucatarie pentru pregatirea hranei poate fi folosit in efectuarea altor activitati.
 • Ajuta la imbunatatirea alegerilor alimentare pe care le facem si sporeste pofta organismului pentru mancaruri sanatoase.
 • Este benefica pentru persoanele care se confrunta cu mancat compulsiv.
 • Ajuta la constientizarea importantei atitudinii pozitive in mentinerea sanatatii.
 • Autoarea are cel putin 10 ani de experienta si in plus, ea insasi urmeaza stilul de viata pe care il recomanda.
 • Dieta include retete culinare.

Dezavantajele dietei Quantum Eating

 • Majoritatea celor care urmeaza acest plan alimentar se confrunta cu senzatia de foame spre sfarsitul zilei, cu precadere la inceputul acestei diete.
 • Este necesar sa mancati alimente 100% crude.
 • Nu include un plan alimentar detaliat.
 • Nu este potrivita pentru cei care nu au mai incercat diete pe baza de alimente crude, pentru cei cu diabet, femei insarcinate sau persoane in varsta.
 • Postul negru poate fi extrem de periculos fara o pregatire prealabila si supraveghere medicala.
 • Dieta poate fi prea saraca in proteine sau anumite vitamine si minerale precum B12, selenium sau zinc.
 • Este extrem de greu de mancat in oras, fapt ce va poate afecta viata sociala.
Imagini