Termen cautat
Reteta

Dieta alcalina pentru o viata sanatoasa


Autor: george

Multa lume nu a auzit de dieta alcalina, probabil din cauza ca este opusul dietelor bogate in proteine si sarace in carbohidrati care au acaparat toata atentia publicului. Chiar daca va este necunoscuta, dieta alcalina este recomandata de catre doctori, deoarece este importanta in echilibrarea nivelului acid-alcalin. Iar echilibrul acid-alcalin este important pentru o viata sanatoasa.

Organismul uman produce in mod natural substante alcaline pentru a neutraliza si elimina acizii in exces. Mentinerea unui anumit nivel alcalin este important deoarece atunci cand nivelul alcalin este scazut, organismul consuma nutrienti esentiali din organe si alte parti ale corpului pentru a neutraliza acizii in exces. Aceasta poate duce la aparitia unor boli variate, deficiente si disfunctii.

Cand organismul nu gaseste nici o metoda alternativa de a neutraliza acizii, apare o conditie medicala numita acidoza. Acidoza se caracterizeaza prin coborarea pH-ului sanguin si crestere a aciditatii sangelui. Niveluri ridicate de acid se infiltreaza in tesuturi si raman blocate acolo, nemaiputand fi neutralizate. Se crede ca acidoza este responsabila pentru aparitia aproape a tuturor bolilor fatale. Toate bolile fatale au un lucru in comun - acidoza. Din acest motiv, doctorii considera dieta alcalina esentiala pentru mentinerea sanatatii. Daca ne alegem cu grija alimentele pe care le consumam, vom mentine un nivel al pH-ului alcalin, evitand astfel aparitia acidozei.

Nivelul de pH din organism reprezinta raportul dintre substantele alcaline si acizi. Un nivel al pH-ului de 7.0 este considerat neutru; sub 7 este considerat acid; un nivel al pH-ului peste 7.1 este considerat alcalin. Mentinerea unui pH alcalin este benefica pentru sanatatea organismului. Doctorii care sustin dieta alcalina spun ca trebuie mentinut in echilibru nivelul de pH al oganismului, care in mod natural se situeaza intre valorile 7,35 si 7,45. Scopul dietei alcaline este sa furnizeze organismului cantitati suficiente de alcalin prin alimentele pe care le consumam, astfel incat nivelul pH-ului sa fie tot timpul alcalin.

Inainte de a urma dieta alcalina, ar trebui sa va consultati cu doctorul dumneavoastra. Probleme medicale existente sau necunoscute ar putea afecta modul in care functioneaza dieta alcalina. In rest, este destul de usor sa urmati aceasta dieta. Alimentatia dumneavoastra trebuie sa fie compusa din 75% mancaruri alcaline si 25% mancaruri acide. In esenta, mancarurile pe care le consumati trebuie sa contina de trei ori mai putini acizi (sau de trei ori mai mult alcalin).

Cei care urmeaza dieta alcalina sunt sfatuiti sa consume urmatoarele alimente (continut alcalin ridicat):

  • Asparagus
  • Broccoli
  • Sfecla
  • Varza
  • Telina
  • Castraveti
  • Vinete
  • Ciuperci
  • Ceapa
  • Pastarnac
  • Mazare
  • Ardei
  • Dovlecel
  • Oua
  • Iaurt
  • Carne de pui
  • Ceai verde
  • Ceai ginseng
  • Mere
  • Banane
  • Caise
  • Cirese
  • Struguri
  • Piersici
  • Pere

Cei care urmeaza dieta alcalina sunt sfatuiti sa evite urmatoarele alimente (continut acid ridicat):

  • Uleiuri
  • Merisoare
  • Porumb
  • Orez
  • Branza
  • Lapte
  • Unt
  • Carne de vita
  • Fructe de mare
  • Carne de porc
  • Carne de miel
  • Carne de curcan
  • Spaghetti
  • Cartofi
  • Alcool
  • Fasole

Dupa ce ati inceput sa urmati dieta alcalina, este destul de simplu sa verificati nivelul pH-ului. Nu trebuie decat sa cumparati benzi speciale si sa va testati urina si/sau saliva, in comfortul propriei case. Momentul cel mai bun pentru a face testul este cu 1 ora inainte de masa sau 2 ore dupa masa. Daca urmati intocmai sfaturile dietei alcaline, nivelul pH-ului in urina ar trebui sa fie intre 6,0 si 6,5 dimineata, si intre 6,5 si 7,0 seara. Nivelul pH-ului in saliva trebuie sa fie intre 6,5 si 7,5 tot timpul zilei. Nivelul pH-ului in saliva arata cantitatea de acid pe care o produce organismul, pe cand cel din urina arata cantitatea de acid eliminata de organism.

Imagini

Comentarii

Gastrita hipoacida reprezinta inflamatia mucoasei stomacului asociata unei reduceri a secretiei gastrice clorhidropeptice (acid clorhidric si pepsina). Ca regim alimentar in gastrita hipoacida se recomanda alimente bogate in proteinele animale (lapte, iaurt, carne fiarta de peste, pui si vitel, oua, branza sau cas, cascaval), in glucide sub forma fructelor coapte si fierte, piureurilor de fructe, iar grasimile sa existe numai in cantitate foarte redusa. Sunt contraindicate pastele fainoase si cerealele care inhiba si mai mult secretia acida gastrica. De asemenea, sunt contraindicate: untul si smantana din aceleasi motive, slanina, mierea, gemurile, condimentele si alcoolul etilic, prajelile si rantasurile, conservele de orice fel, carnea de porc sau de peste gras. Se recomanda alimentele acide – citricele, salatele acrite cu suc de lamaie sau cu otet de vin, borsul. Multa sanatate!

As dori sa aflu daca e cu putinta ce tip de gastroduodenita as putea avea, mai exact daca s-a format pe un fond de aciditate si care ar fi explicatia ca refluxul esofagian, gazele stomacale se formeaza mai ales la mancaruri cu amidonuri si zaharuri, pe cand dupa un consum de mere crude ma simt ok?.Mentionez ca nu am avut in antecedentele mele de sanatate probleme deosebite cu digestia, acum sunt nevoita sa duc pe picoare ca sa zic asa un stres de relocare (mutat in alta tara) care mi-a reactivat gastroduodenita diagnosticata acum 5 ani si pe care o credeam rezolvata si mi-a adaugat si simptome de colon iritabi. (recto-colonoscopia cu prelevare de tesut nu a aratat nimic deosebit)

Cum poti scrie asa prostii?? Nu ai citit articolul? Nu ai inteles nimic din el? Era vorba de alcalinitate si aciditate,de alimente acide sau alcaline.Cum poti recomanda carne branzeturi,fierturi,alimente acide?? Ori esti medic ori esti un mare ignorant.