Termen cautat
Reteta

Dieta budista


Autor: george

Ce este dieta budista

Inspirata de practicile spirituale ale lui Budha, aceasta dieta reprezinta o abordare a unui stil de alimentatie bazat pe principiile de nonviolenta (sau ahimsa) promovate de catre spiritualitatea budista. Dieta budista este o dieta vegetariana. Unele variante exclud complet consumul de carne, pe cand altele permit consumul doar al anumitor carnuri. Exista chiar si variante care interzic consumul anumitor legume, precum cele cu un miros puternic (ceapa, usturoi, praz). Indiferent ce varianta a dietei budiste urmati, scopul este sa il omagiati pe Budha si sa urmati calea budista spre iluminare.

Avantajele dietei budiste

  • S-a demonstrat stiintific ca exista o legatura stransa intre o alimentatie de tip vegetarian si un organism sanatos.
  • Dietele vegetariene sunt prietenoase cu pamantul si animalele.
  • Puteti alege din numeroase variante ale dietei budiste.

Dezavantajele dietei budiste

  • Trebuie sa aveti multa daruire si credinta in practicile budiste.
  • Trebuie sa consumati o varietate de alimente pentru a obtine un nivel echilibrat de nutrienti.

Cum functioneaza dieta budista

Cei care urmeaza dieta budista trebuie sa aleaga un stil de alimentatie vegetarian. Ei trebuie sa consume legume, fructe, cereale, soia, si alte alimente care reprezinta buni inlocuitori pentru carne. Pentru a da savoare mancarii se folosesc diverse condimente. Nu se impune o anumita metoda de preparare a mancarii, deci puteti consuma alimente crude, coapte, supe, caserole, fierturi, si altele.

Anumite variante ale dietei budiste interzic consumul legumelor ce cresc in pamant: cartofi, sfecla, morcovi, ceapa si pastarnac. Alte variante interzic consumul legumelor cu un miros puternic: ceapa, usturoi, praz, hasme, chiar si coriandru.

In ceea ce priveste efectuarea de exercitii fizice, nu exista recomandari clare.

Ce spun expertii despre dieta budista

Denumirea de "dieta budista" este un termen ce acopera o mare variatate de feluri de alimentatie, toate ghidate de spiritualitatea budista. Unii practicanti ai dietei budiste renunta complet la carne, pe cand altii consuma doar anumite tipuri de carnuri. In general, daca urmati o dieta vegetariana in mod corespunzator, acest lucru are un efect benefic asupra starii dumneavoastre de sanatate. De exemplu, se reduce riscul aparitiei anumitor boli, inclusiv cancerul.

Imagini