Termen cautat
Reteta

Dieta cu orez


Autor: george

Ce este dieta cu orez

Dieta cu orez reprezinta o alternativa ideala pentru a scapa de kilogramele in plus intr-un interval de timp extrem de scurt, avand in acelasi timp capacitatea de a duce la regresul anumitor boli si afectiuni. Planul alimentar propus in cadrul acestei diete reduce in mod sever cantitatea de zahar, sare, grasimi si mancare procesata, prima faza ajutandu-va sa dat jos intre 5-10 kg, urmand ca in fazele urmatoare scaderea sa fie de aproximativ 1-2 kg.

Dieta cu orez este constituita pe baza unui plan alimentar cu mancaruri cu un continut caloric scazut, carbohidrati complexi, putin sodiu, putine grasimi si putine proteine menite sa detoxifice organismul, precum si sa previna si sa faca reversibile bolile cu actiune cronica. In plus cartea Dieta cu Orez (The Rice Diet Solution) cuprinde sfaturi utile pentru a va ajuta sa faceti fata stresului cotidian, precum yoga si meditatiile.

Ce puteti manca

Alimentatia persoanelor care urmeaza dieta cu orez include o gama variata de alimente, insa toate trebuie consumate in cantitati mici. In acest sens, autorii acestui plan alimentar, care dateaza din anul 1939, va pun la dipozitie aproximativ 30 de retete pe baza de orez.

Exemplu plan alimentar

Faza 1 (1 saptamana)

 • 1 zi: Dieta pe baza de orez (800 calorii si 50 mg sodiu)
 • 2 alimente cu amidon si 2 fructe la micul dejun, pranz si cina
 • 6 zile: dieta lactovegetariana cu orez (1000 calorii si 300 mg sodiu)

Mic dejun:

 • 1 aliment cu amidon, 1 fruct, 1 produs lactat fara grasimi

Pranz si cina:

 • 3 alimente cu amidon, 3 legume 1 fruct

Faza 2 (1 saptamana)

 • 1 zi: dieta pe baza de orez
 • 5 zile: dieta lactovegetariana cu orez
 • 1 zi: dieta vegetariana si cu orez (1.200 calorii si 500 mg de sodiu)

Mic dejun:

 • 2 alimente cu amidon, 1 fruct

Pranz:

 • 3 alimente cu amidon, 3 legume, 1 fruct

Cina:

 • 3 alimente cu amidon, 3 alimente cu proteine (sau produse lactate), 3 legume si 1 fruct

 

Faza 3 - pentru intretinere. Alimentatia este similara fazei a doua, adaugand in fiecare saptamana cate 200 de calorii pana in momentul in care incetati sa slabiti.

 • 1 zi: Dieta pe Baza de Orez
 • 4 zile: Dieta Lactovegetariana cu Orez
 • 2 zile: Dieta Vegetariana si Orez

Cum functioneaza dieta cu Orez

Dieta cu orez incepe de la un plan alimentar de 800 de calorii, crescand gradual pana la 1.200 de calorii in faza de intretinere a carei durata este permanenta. Cu toate acestea, medicii specialisti sustin ca alimentatia bazata pe o valoare calorica mai mica de 1.200 de calorii trebuie urmata doar sub supraveghere medicala.

In plus expertii din cadrul Asociatiei Americane pentru Dieta sustin ca sarea nu poate influenta apetitul si prin urmare cantitatea scazuta de sare impusa de dieta cu orez nu isi gaseste explicatia logica. Deasemenea, proteinele extrase zilnic din alimentatia recomandata in cadrul dietei cu orez au o cantitate de 16 pana la 20 de grame comparativ cu cea recomandata, de 46-56 de grame.

Ce spun expertii despre dieta cu Orez

Medicii specialisti sustin ca dieta cu orez functioneaza bine intr-un mediu controlat unde persoanele care opteaza pentru acest program pentru slabit beneficiaza de ingrijire si supraveghere medicala. Deasemenea, medicii specialisti sustin ca nivelul scazut de proteine si alte substante nutritive poate duce la scaderea rezistentei musculare.

Dieteticianul Jamieson-Petonic sustine ca dieta cu orez detine si unele avantaje, precum incurajarea unui mod de viata sanatos, metode utile pentru a face fata stresului cotidian sau modificarea comportamentului alimentar.

Imagini