Termen cautat
Reteta

Dieta pentru prevenirea cancerului ovarian


Autor: george

 

Mentinerea unui mod de viata sanatos, alaturi de alegerea cu atentie a alimentelor pe care le consumam sunt unii dintre cei mai importanti factori de prevenire a bolilor si afectiunilor severe ce pot aparea in timp. In cazul femeilor alimentatia sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete are capacitatea de a preveni cancerul ovarian, conditie medicala ce poate fi fatala daca nu este diagnosticata la timp sau dimpotriva daca nu este tratata corespunzator.

1. Fitochimicale

 

 


Fitochimicalele sau flavinoidele regasite in anumite alimente au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului ovarian. In acest sens, compusii fenolici (soia, cereale, usturoi, ceai verde) si isoflavonii (seminte de in si legume) sunt recunosuti ca factori de prevenire a acestei forme de cancer.

Alte fitochimicale includ monoterpeni, indoli si carotenoide.

2. Carotenoide si licopen

 

 


Carotenoidele si licopenul, regasiti in majoritatea fructelor si legumelor, si-au demonstrat la randul lor eficienta in diminuarea riscului de aparitie a cancerului ovarian. Doua dintre cele mai eficiente alimente in acest sens sunt sosul de rosii si morcovii cruzi. Deasemenea, fructele si legumele sunt extrem de importante intrucat acestea au rolul de a apara celulele ADN de factorii nocivi, prevenind inflamatiile si dezvoltarea celulara anormala.

3. Alte alimente

 

 


In afara de legumele cu frunze verzi, cele colorate divers sau fructele cu un continut mare de antioxidanti este indicat ca femeile sa consume si alte tipuri de alimente in vederea prevenirii cancerului ovarian: cereale integrale (secara, ovaz, grau, orz, ovaz sau porumb), legume-allium (usturoi, ceapa, praz, hasme si arpagic), precum si fasole.

4. Suplimente alimentare

 

 


Studiile realizate de medicii specialisti au relevat faptul ca administrarea unui tratament pe baza de multivitamine si minerale au capacitatea de a creste riscul de aparitie al cancerului ovarian.

 

Imagini