Termen cautat
Reteta

Dieta pentru vezica biliara


Autor: george

 

Aceasta dieta propusa de specialisti este utila atat pentru interventia chirurgicala pentru extirparea vezicii biliare, cat si pentru toate tipurile de afectiuni aparute la acest nivel. Cu toate acestea daca va confruntati cu dureri severe, insotite de febra este recomandat sa va adresati medicului specialist in cel mai scurt timp cu putinta.

Atentie insa caci alimentele si sugestiile acestei diete pot sa nu fie utile decat partial anumitor persoane. Intocmirea listelor s-a facut cu ajutorul studiilor de specialitate si a feedbackului oferit de pacienti, insa cel mai bine este sa va intocmiti propria lista de alimente. Deasemenea este extrem de important sa nu eliminati grasimile in totalitate din alimentatia dumneavoastra.

Alimentele pe care le puteti consuma sunt:

 

 




     
  • sfecla;

  • castraveti;

  • fasole verde;

  • cartofi dulci;

  • avocado (o sursa ideala de a obtine grasimile necesare direct din alimentatie);

  • toate tipurile de otet;

  • ceapa si usturoi, aceste alimente fiind utile pentru curatarea ficatului, insa doar in forma naturala (evitati praful de usturoi sau ceapa);

  • hasme;

  • rosii;

  • peste de apa rece;

  • lamaie (eficienta este si zeama de lamaie cu apa calda, consumata dimineata pentru a curata ficatul);

  • struguri si suc natural de struguri;

  • mere, papaya si pere;

  • uleiuri omega 3, obtinute din in si canepa. Folositi-le impreuna cu zeama de lamaie si otet la salate. Atentie insa caci aceste tipuri de uleiuri nu sunt eficiente pentru prajeli;

  • toate legumele listate mai sus pot fi consumate si sub forma de suc;

  • folositi amestecuri organice pentru bebelusi, la salate.



  •  

 

 

 



     

 

 

 

 

Alimente pe care trebuie sa le evitati:

 

 

 




     
  • toate tipurile de sucuri de fructe cu exceptia sucului organic de struguri si mere;

  • oua, carne de porc, lapte, cafea, portocale, grapefruit, porumb, fasole, si nuci;

  • grasimile trans si uleiurile hidrogenate;

  • margarina;

  • mancarurile prajite;

  • grasimile saturate (chiar si uleiul de cocos);

  • carne rosie;

  • produse lactate;

  • ciocolata;

  • inghetata;

  • ceai negru;

  • toate tipurile de bauturi alcoolice;

  • apa carbogazoasa si apa plata;

  • varza si conopida;

  • toate sucurile carbogazoase;

  • orz;

  • grau;

  • ovaz;

  • secara;

  • toate tipurile de fasole;

  • indulcitorii artificiali, zahar si conservanti;

  • evitati totodata tigarile;

  • majoritatea legumelor verzi inabusite.



  •  

 

 

 

Imagini