Termen cautat
Reteta

Dieta South Beach


Autor: george

 

Ce este dieta South Beach

Daca sunteti familiari cu dieta Atkins, atunci trebuie sa stiti ca dieta South Beach are foarte multe in comun cu aceasta:

 

 
   
 • Amandoua dietele au fost create de catre doctori; creatorul dietei South Beach este cardiologul Arthur Agaston. Amandoua dietele sunt prezentate in carti care au devenit best-seller. Titlul original al cartii care prezinta dieta South Beach este „The South Beach Diet: The Delicious, Doctor-Designed, Foolproof Plan for Fast and Healthy Weight Loss.”

 • Amandoua dietele restrictioneaza consumul de carbohidrati. Aveti voie sa consumati „carbohidrati buni”, este adevarat. Dar daca urmati dieta South Beach trebuie sa renuntati la cartofi, fructe, paine, cereale, orez, paste, morcovi, si porumb in primele doua saptamani ale dietei. Dupa doua saptamani, consumul acestor alimente este puternic descurajat.

 • Amandoua dietele au o etapa severa de inductie, urmata de un plan alimentar de lunga durata. •  

 

 

 


De fapt, intre dieta South Beach si dieta Atkins exista doar aceste doua diferente:

 

 

 
   
 • Dieta South Beach interzice grasimile nesanatoase si promoveaza grasimile sanatoase.

 • Dieta South Beach nu contorizeaza grame de carbohidrati. Dieta Atkins incearca sa transforme organismul dintr-o masinarie care consuma carbohidati intr-o masinarie care consuma grasimi. Dieta South Beach se concentreaza pe cat zahar este in carbohidrati. Carbohidratii cu nivele reduse de zahar sunt permisi. •  

 

 

 


Ce puteti manca

De un lucru puteti fi siguri – nu veti simti constant senzatia de foame. Aceasta se datoreaza faptului ca sunteti incurajati sa luati gustari in mod frecvent. De fapt daca nu luati gustari, nu urmati intocmai dieta.

Nu trebuie sa numarati caloriile sau sa controlati strict marimea portiilor. Dar nici nu aveti voie sa va imbuibati. Ideea de baza este sa consumati portii normale. Aceste portii normale, pentru unii, pot parea mici. Scopul lor este sa stavileasca foamea si atat.

Trebuie sa scoateti de pe meniu carbohidratii bogati in zahar – cartofi, legume, porumb, etc. Deasemenea nu aveti voie produse de patiserie sau deserturi cu zahar. Alcoolul este strict interzis in etapa de inductie si limitat pe termen lung.

Cum functioneaza dieta South Beach

Prima etapa a dietei este etapa de inductie care dureaza 14 zile. In aceast etapa sunt interzise urmatoarele alimente: paine, orez, cartofi, paste, produse de patiserie, fructe, bere, vin, alte bauturi alcoolice. Aveti voie sa beti lapte fara sau cu putine grasimi.

In etapa a doua se reintroduc gradual in alimentatie carbohidratii interzisi in etapa anterioara. Veti putea consuma paste, morcovi, rosii, ceapa, fructe, si alti carbohidrati – dar cu masura. Aceasta etapa dureaza pana cand ajungeti la greutatea dorita.

Ultima etapa tine pe toata durata vietii dumneavoastra. Va trebui sa mancati alimente normale in portii normale, urmand anumite principii de baza.

Ce spun expertii despre dieta South Beach

Conform Cindy Moore, Director de Terapie Nutritionala la Clinica din Cleveland si fosta purtatoare de cuvant a Asociatiei Americane pentru Dieta, criteriile unei diete sanatoase sunt indeplinite de catre dieta South Beach. Pe durata dietei se consuma legume, fructe, cereale integrale, si proteine slabe. Mai important este faptul ca nici o grupa alimentara nu este exclusa din alimentatie.

Moore ne avertizeaza ca greutatea pierduta in timpul etapei de inductie este reprezentata de apa. Daca pierdeti multa apa, puteti dezechilibra electrolitii din organism. In etapa de inductie este recomandabil sa mentioneti legatura stransa cu un dietetician sau cu doctorul dumneavoastra. Un dietetician va poate ajuta sa ajustati dieta South Beach in functie de nevoile dumneavoastra. In ciuda popularitatii dietei South Beach, acelasi plan alimentar nu se potriveste tuturor celor care urmeaza dieta.

 

 

Imagini