Termen cautat
Reteta

Diete in functie de grupa de sange – Grupa AB


Autor: george

 

Datorita actiunii antigenilor multiplii, persoanele care au grupa de sange AB pot imprumuta fie caracteristici ale grupei de sange A, caz in care aciditatea stomacala este redusa, sau dimpotriva caracteristici ale grupei sanguine B, fiind programati genetic pentru procesarea si metabolizarea produselor din carne. Astfel, organismul persoanelor cu grupa de sange AB functioneaza cel mai bine in momentul in care tesuturile musculare regasesc in alcatuirea lor un grad mic de alcalinitate. Deasemenea stomacul acestor persoane nu detine capacitatea de a procesa cantitati mari de carne, ca urmare a gradului scazut de aciditate, fapt ce necesita o atentie sporita in ceea ce priveste dozarea portiilor de mancare. Mai mult decat atat, specialistii recomanda evitarea consumului carnei de pui, aceasta continand lectine, factori ce pot duce la aparitia iritatiilor la nivelul stomacului.

La fel ca in cazul produselor pe baza de carne, persoanele ce detin grupa de sange AB, pot procesa destul de bine produsele lactate, insa doar in cantitati moderate. In schimb, persoanele cu aceasta grupa de sange, pot consuma fara probleme cereale, in aceasta categorie fiind inclus si graul, cu atentionarea ca partea interioara a germenului duce la cresterea aciditatii.

Avand in vedere faptul ca persoanele cu grupa de sange AB au un sistem imunitar slab, este recomandata consumarea unei cantitati mari de legume proaspete, bogate in fotochimicale si fructe cu un grad mare de alcalinitate.

Tinand cont de acesti factori medicii specialisti au analizat fiecare grupa de alimente, prezentand in cele ce urmeaza efectul fiecareia asupra persoanelor cu grupa de sange O.

1.Carne si carne de pasare

 

 




     
  •  organismul persoanelor cu grupa de sange AB nu produc o cantitatea suficienta de acid gastric pentru a putea digera proteinele de origine animala, astfel incat cantitatea de carne consumata trebuie sa fie dozata cu mare atentie. Sortimentele de carne recomandate sunt carnea de miel, berbec, iepure si curcan;

  •  produsele nerecomandate sunt carnea de vita, pui, rata, gasca, sau porc.



  •  

 

 

 

2.Fructe de mare

 

 

 




     
  • daca in istoricul medical al familiei dumneavoastra exista diagnosticul de cancer mamar, este recomandata introducerea melcilor in alimentatie, alaturi de ton, cod, macrou sau sardine;



  •  

 

 

 




     
  •  evitati, in schimb, crabii, crevetii, homarii, scoicile, barracuda, halibutul, sau caracatita.



  •  

 

 

 

 

3.Produsele lactate

 

 

 




     
  •  in mod normal persoanele cu grupa de sange AB nu intampina dificultati in ceea ce priveste digerarea produselor lactate, precum iaurt, smantana fara grasimi, oua, mozzarella, lapte, branza ricotta sau branza de capra;

  •  evitati branza americana, untul, inghetata, parmezanul sau laptele cu un continut mare de grasimi.



  •  

 

 

 

4.Grasimi

 

 

 




     
  •  in cazul persoanelor cu grupa sanguina AB este recomandat ca grasimile sa fie consumate cu moderatie, iar in ceea ce priveste uleiul utilizati doar ulei de masline;

  •  sortimentele de ulei ca cel de floarea soarelui, seminte de bumbac, sofranel, susan sau porumb sunt contraindicate.



  •  

 

 

 

5.Nuci

 

 

 




     
  •  nucile reprezinta una dintre cele mai importante surse de vitalitate pentru sistemul imunitar al persoanelor cu grupa de sange AB. Cele mai recomandate sortimente sunt alunele si nucile;

  •  persoanele care detin aceasta grupa de sange tind sa se confrunte cu afectiuni ale bilei, asa ca specialistii sustin ca este recomandat sa alegeti aceste produse sub forma de unt, decat cereale integrale. Deasemenea este indicat ca aceste produse sa fie consumate cu precautie si in cantitati mici;

  •  evitati semimtele de mac, susan, dovlecel sau floarea soarelui.



  •  

 

 

 

6.Fasole

 

 

 




     
  •  lintea reprezinta un factor important de prevenire a cancerului in cazul persoanelor cu grupa sanguina AB, ca urmare a continutului crescut de antioxidanti;

  •  fasolea cu bob mare sau fasolea lima au capacitatea de a incetini procesul de producere al insulinei si prin urmare sunt nerecomandate;

  •  consumati cu incredere fasole navy, pinto, rosie precum si soia;

  •  evitati fasolea aduke, azuki, fasolea neagra si garbanzo.



  •  

 

 

 

7.Cereale

 

 

 




     
  • miezul interior al gemenilor de grau constituie factori de crestere a gradului de aciditate in cazul persoanelor cu grupa de sange AB, si prin urmare nu este recomandat celor care doresc sa slabeasca. Acestea pot consuma in schimb, alimente ca mei, orz, paine de orez sau orez expandat, precum si paine sau taitei din aceste produse;

  • evitati porumbul sa produsele din porumb, precum, faina, paine, paste sau taitei, taiteii soba, sau graul kamut;

  • persoanele cu grupa de sange AB sunt compatibile cu produsele din orez, mai curand decat cu pastele, si prin urmare este indicat sa optati pentru produse de panificati facute din acest aliment.



  •  

 

 

 

8.Legume

 

 

 




     
  • legumele regasesc in compozitia lor o cantitate mare de fitochimicale cu rol de prevenire a aparitiei diverselor forme de cancer sau afectiuni ale inimii. Introducerea in alimentatie a unui numar cat mai mare de legume proaspete este important pentru fortifierea sistemului imunitar al persoanelor cu aceasta grupa de sange. Pentru aceasta puteti opta pentru broccoli, conopida, telina, legume cu frunza verde, castraveti, vinete, usturoi, ciuperci, patrunjel, cartofi dulci, tofu sau orice tip de batate;

  • evitati legumele precum anghinare, porumb, fasole lima, masline negre, toate tipurile de ardei grasi sau ridichi.



  •  

 

 

 

9.Fructe

 

 

 




     
  • pentru functionarea optima a organismului persoanelor cu grupa de sange AB este recomandata introducerea in alimentatie a unui numar cat mai mare de fructe alcaline, ca toate tipurile de struguri, prune, afine sau cirese;

  • organismul acestor persoane nu este compatibil cu fructele tropicale, precum ananas, mango, guava, nuca de cocos si banane, si in consecinta este bine sa evitati aceste alimente;

  • portocalele, grapefruitul, sau lamaile sunt factori iritanti pentru mucoasa stomacala a persoanelor cu grupa de sange AB, impiedicand in acelasi timp absorbtia mineralelor. Cu toate acestea fructele cu un continut mare de vitamina C, asa cum este kiwi, datorita efectului antioxidant pot preveni aparitia cancerului stomacal.



  •  

 

 

 

10.Condimente

 

 

 




     
  • persoanele cu aceasta grupa de sange trebuie sa evite sarea iodata, inlocuind acest condiment cu sarea marina sau kelp (tip de alga marina). Astfel, acestea alaturi de curry au capacitatea de a imbunatati functionarea inimii, prevenind aparitia unor afectiuni la acest nivel. In acelasi timp usturoiul si patrunjelul ajuta la cresterea gradului de functionare al persoanelor cu grupa de sange AB;

  • evitati condimentele care pot creste gradul de aciditate: piper, negru, alb sau cayenne si otet.



  •  

 

 

 


11.Bauturi alcoolice si nonalcoolice

 

 

 




     
  • persoanele cu aceasta grupa de sange trebuie sa consume o cantitate mare de ceaiuri naturale pentru fortifierea sistemului imunitar. Dintre cele mai eficiente produse amintim ceaiul verde, echinacea, sau musetelul. Totodata ceaiul de paducel, lemn dulce sau vinul rosu au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului si afectiunilor cardiovasculare (consumati doar o masura din aceste bauturi);

  • cafeaua are capacitatea de a creste gradul de aciditate la nivelul stomacului si prin urmare este contraindicata;

  • evitati bauturile alcoolice distilate, bauturile acidulate si ceaiul negru.



  •  

 

 

 

Imagini