Termen cautat
Reteta

Intrebari frecvente despre dieta 100 de mile


Autor: george

 

De ce sa alegem dieta 100 de mile?

 

 


100 de mile reprezinta distanta ideala pentru a depasi limitele unui oras mare, insa destul de mica pentru a ramane intr-o anumita regiune. In plus, pronuntia numelui acestei diete este mult mai simpla decat „Dieta 160 de kilometri”. Cu alte cuvinte dieta 100 de mile este o modalitate esentiala pentru a incepe sa va adaptati gandirea si planul alimentar conform specificului unei anumite regiuni.

Cat de dificila este dieta de 100 de mile?

 

 


Conform autorilor dietei de 100 de mile la inceput planul alimentar includea curcan rece timp de un an intreg, insa asa cum au putut constata in scurt timp acest lucru s-a dovedit extrem de dificil. De exemplu, in perioada cat acestia au locuit pe Coasta de Vest, autorii dietei au descoperit ca este destul de dificil sa gaseasca in acea regiune persoane care cultiva grau, consumand in schimb un numar mare de cartofi. Cu aceasta ocazie, autorii au reusit sa inteleaga mult mai bine modul in care functioneaza sistemul alimentar.

Dieta 100 de mile poate fi considerata amuzanta sau dimpotriva motiv de frustrare?

 

 


Dieta 100 de mile ofera fiecaruia posibilitatea de a invata prin practica, precum si posibilitatea de a invata care sunt fructele, legumele si mancarurile specifice fiecarui sezon. Astfel, intelegerea procesului de fabricatie a mancarurilor, alaturi de riscurile impuse asupra sanatatii organismului dumneavoastra si a mediului inconjurator reprezinta modalitatea ideala de a ne orienta spre un plan alimentar sanatos. In consecinta, in timpul acestui proces propus de autorii dietei de 100 de mile, puteti intelege de ce s-a ajuns in prezent sa mancam mere care au gust de carton sau prajituri cu petrochimicale.

Dieta 100 de mile reprezinta un fel de cult al mancarurilor?

 

 


Dieta 100 de mile incurajeaza cunoasterea produselor specifice zonei in care traiti, si consumarea unei cantitati mari ale acestor produse, insa nu si-a propus in nici un caz sa duca la demonstratii violente sau certuri familiale si destramarea prieteniilor.

Exista riscul ca persoanele care urmeaza dieta de 100 de mile sa devina malnutrite?

 

 


La aceasta intrebare autorii dietei au exemplificat faptul ca timp de 1 an au consumat doar alimente proaspete, provenite din locatii cat mai apropiate de regiunea unde acestia locuiesc, sau pastrate in conditii cat mai apropiate mediului lor natural. Deasemenea acestia au consumat mancaruri preponderent organice, gatite intr-un mod cat mai natural, iar starea aceastora de sanatate nu a prezentat semne de inrautatire.

Exista posibilitatea ca planul alimentar sa devina repetitiv sau plictisitor?

 

 


La inceput exista posibilitatea ca planul alimentar sa capete un aspect plictisitor sau repetititv, insa pe masura ce veti descoperi noi surse de hrana locale, gama optiunilor dumneavoastra se va extinde simtitor.

Costurile pentru dieta 100 de mile sunt mari?

 

 


La inceput, pana va veti incepe sa cunoasteti care sunt locurile si sursele din care puteti achizitiona alimentele, este posibil ca sumele de bani investite in acest plan alimentar sa fie mari. Dar, daca stam sa ne gandim cat de mult platim pentru achizitionarea unor alimente care nu sunt specifice anotimpului in care ne aflam, precum cirese iarna, sau dimpotriva sosurile pentru paste cu o lista lunga de ingrediente pe care nu este necesar sa le introducem in alimentatia noastra, vom constata ca dieta 100 de mile va ajuta sa economisiti un volum mare de bani. Totodata, consumand alimente specifice regiunii in care traiti veti avea intotdeauna posibilitatea de a manca mancaruri proaspete.

Este nevoie de mult timp pentru a putea urma recomandarile dietei 100 de mile?

 

 


Ca sa fim sinceri, pentru a putea descoperi care sunt sursele din care puteti achizitiona mancare proaspata din apropierea regiunii unde locuiti, precum si pentru a pregati aceste alimente intr-un  mod cat mai natural si pregatirea conservelor pentru iarna necesita investirea unui volum de timp mai mare decat ne-am asteptat. Totodata, acest fapt poate ridica o intrebare pertinenta despre modul in care ne petrecem timpul.

Ce v-a lipsit cel mai mult?

 

 


In fiecare regiune exista alimente si produse greu sau chiar imposibil de gasit. In consecinta, autorii acestei diete au petrecut 7 luni fara grau, ducand dorul pastelor, al painii si al prajiturilor. Cu toate aceasta in momentul in care au gasit o ferma specializata pe cultivarea graului, lucrurile au revenit la normal.

Urmati dieta de 100 de mile si in prezent?

 

 


La aceasta intrebare autorii acestei diete au afirmat ca au urmat acest plan alimentar timp de 1 an, ca experiment. Acest lucru le-a dat posibilitatea de a invata avantajele de alimentatiei sanatoase, revenind insa la vechi obiceiuri alimentare, precum ciocolata, masline sau bere.

Dieta 100 de mile este eficienta si in cazul persoanelor care doresc sa slabeasca?

 

 


Desi nu a fost creata cu acest scop, dieta 100 de mile ofera tuturor posibilitatea de a manca alimente sanatoase, proaspete, care nu contin in alcatuirea lor aditivi, grasimi procesate sau zahar, ducand in final la pierderea kilogramelor in plus.

Dieta 100 de mile poate fi urmata indiferent de zona in care locuim (de exemplu Alaska sau Sahara)?

 

 


Este adevarat ca in anumite regiuni ale lumii, urmarea dietei 100 de mile poate fi dificila, insa nu imposibila.

 

Imagini