Termen cautat
Reteta

Noua Dieta Beverly Hills


Autor: george

 

Ce este noua dieta Beverly Hills

Noua dieta Beverly Hills se concentreaza pe „combinarea constienta” – consumarea mancarurilor potrivite la timpul potrivit. Dieta Beverly Hills originala incepea cu o etapa de initiere foarte restrictiva de 42 de zile. Noua dieta Beverly Hills renunta la multe din extremele dietei originale. Conform creatoarei sale, noua dieta Beverly Hills intruneste standardele recomandate pentru o dieta saptamanala echilibrata.

Potrivit lui Judy Mazel, creatoarea acestei diete, ar trebui sa observam imediat fraza „dieta saptamanala echilibrata”. Din punctul de vedere al lui Judy Mazel, obiceiurile alimentare proaste au inceput cu stabilirea a trei mese pe zi si ele s-ar termina rapid daca am inceta sa combinam carbohidrati cu proteine, proteine cu carbohidrati, si fructe cu alte alimente.

„Nu ceea ce mananci sau cat mananci te ingrasa”, spune Mazel, „ci cand mananci si ce mananci combinat”.

Ce puteti manca

In noua dieta Beverly Hills, proteinele sunt consumate impreuna cu proteine (si grasimi), carbohidratii cu carbohidrati (si grasimi) si fructele pot fi consumate de unele singure.

Dimineata incepeti cu un fruct enzimatic precum ananas, capsuni, struguri sau pepene. Bucurati-va de fructul ales cat doriti, dar asteptati 1 ora inainte sa treceti la alt fruct. Asteptati 2 ore pana sa consumati carbohidrati, grasimi sau proteine. Odata ce consumati carbohidrati, grasimi sau proteine, nu mai aveti voie sa consumati fructe in ziua respectiva.

Daca dupa fructe consumati carbohidrati, puteti consuma carbohidrati fara restrictii, pana cand consumati proteine. Imediat ce ati consumat proteine (putin lapte in cafea de exemplu), 80% din tot ce consumati restul zilei trebuie sa fie proteina.

Cum ramane cu bauturile? Sucurie de fructe si vinul cad in categoria fructe. Majoritatea bauturilor alcoolice sunt clasificate drept carbohidrati. Sampania este considerata neutra.

O masa pe zi este considerata „deschisa” in sensul ca puteti consuma combinat proteine si carbohidrati: burger cu cartofi prajiti, de exemplu, sau creveti cu orez. Totusi daca acea masa se intampla sa fie la pranz, atunci 80% din mancarea din restul zilei trebuie sa fie doar proteina.

Mazel spune ca puteti pierde intre 4,5 si 7kg in etapa de initiere ce dureaza 35 de zile.

Cum functioneaza noua dieta Beverly Hills

Mazel spune ca nu ne ingrasam din cauza mancarii ci din cauza mancarii digerate ineficient. „Cand amestecati prea multe mancaruri din grupe alimentare diferite, zapaciti enzimele si astfel luati in greutate,” spune Mazel.

Mazel discuta despre grasimi, carbohidrati si proteine. Grasimile nu ocupa un loc important in discursul lui Mazel, dar acelasi lucru nu poate fi spus despre carbohidrati si proteine. Mazel doreste sa transmita urmatoarele despe grupele alimentare:

 

 
     
  • Fructele se digera singure. Enzimele din fructe incep sa le transforme in nutrienti in intestinul dumneavoastra subtire in 15-20 minute de la consum.

  • Carbohidratii necesita pana la 3 ore sa fie digerati, un proces care incepe din gura, cu saliva. Din acest motiv este important sa mestecati foarte bine.

  • Proteinele necesita pana la 10 ore sa fie digerate. In aceasta privinta este nevoie de acizii stomacului.

  • Grasimile nu sunt niciodata consumate de unele singure, deci nu se stie cum se comporta de unele singure in sistemul digestiv.  •  

 

 

 


Ineficienta digestiva are loc atunci cand „blocati” un aliment mai rapid de digerat, precum in cartof bogat in carbohidrati, in spatele unui aliment mai greu de digerat, precum friptura. Daca evitati acest lucru, spune Mazel, veti fi uimiti de cat de repede puteti da jos kilogramele in plus.

Exercitiile fizice nu sunt obligatorii in cadrul dietei. Cu toate acestea Mazel recunoaste ca ele joaca un rol important in sanatatea mentala, sanatatea inimii, si buna circulatie sanguina.

Ce spun expertii despre dieta

David W. Grotto, purtator de cuvant al Asociatiei Americane pentru Dieta, spune urmatoarele: „Acesta dieta este promovata ca un program de slabit – si poate realiza acest lucru. Sa te tii de dieta insa este o problema deoarece nu este adecvata nutritional.”

Grotto nu este de acord nici cu teoria combinarii alimentelor. „Motivul din cauza caruia oamenii pierd din greutate urmand progamul lui Mazel este pentru ca per total, consuma mai putine calorii, si nu datorita efectelor combinarii alimentelor.”

Un aspect apreciat de Grotto este ca dieta promoveaza consumul de fructe si legume. Dar per total noua dieta Beverly Hills este un program de slabit incomplet din punct de vedere nutritional. Exista alte programe de slabit mult mai bune.

Pe termen lung noua dieta Beverly Hills nu este folositoare deoarece Mazel spune ca exercitiile fizice nu au legatura cu pierderea de greutate si deoarece Mazel spune ca nu conteaza caloriile consumate, conteaza combinarea alimentelor.

 

 

Imagini