Termen cautat

Biscuit scone cu scortisoara si stafide


Autor: george
Numar portii:8

Instructiuni

 

1. Intr-un castron de marime medie, turnati faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea si amestecati-le cu cu o lingura mare.

 

 

2. Topiti untul, rasturnati-l intr-un vas de marime medie si adaugati laptele, ouale si stafidele. Amestecati pana la omogenizare.

 

 

3. Adaugati continutul obtinut peste faina si amestecati pana se formeaza aluatul.

 

 

4. Presarati 3 linguri de faina pe suprafata mesei. Pudrati-va mainile cu faina din belsug si asezati aluatul pe masa. intindeti aluatul cu podul palmei impingandu-l inspre celalalt capat al mesei.Cu ajutorul mainilor trageti aluatul spre dumneavoastra. Repetati aceasta operatiune timp de aproximativ 1 minut.

 

 

5. Asezati aluatul intins pe o tava, fara a adauga ulei. Modelati aluatul pana in momentul in care ajunge la dimensiunea unui cerc de aproximativ 20 de cm. Cu ajutorul unui cutit, taiati aluatul in 8 triunghiuri.

 

 

6. Introduceti tava intr-un cuptor preincalzit la 425 grade, si coaceti timp de 15-20 sau pana capata o culoare galben - maronie.

 

Ingrediente

 

1 cana si trei sferturi de cana plus 3 linguri fainat

 

 

3 linguri zahar

 

 

1 lingura praf copt

 

 

1 lingurita de scortisoara macinata

 

 

jumatate de lingurita sare

 

 

2 linguri de unt

 

 

2 linguri sos de mere

 

 

jumatate de ceasca de lapte cu putine grasimi

 

 

1 ou

 

 

un sfert de ceasca de stafide