Termen cautat

Biscuiti cu coriandru, chimion si chimen


Autor: george
Numar portii:35

Instructiuni

 

1. Incalziti cuptoul pana la 180 de grade Celsius.

 

 

2. Intr-un castron mare sau intr-un robot de bucatarie, amestecati faina, coriandru, chimion, chimen, praf de copt si sare. Pe masura ce este absorbit, adaugati bucatele de unt. Adaugati lapte si continuati sa amestecati pana are consistenta unui aluat. Mai adaugati putin lapte daca amestecul este prea uscat.

 

 

3.Asezati aluatul pe o suprafata pe care ati presarat in prealabil faina. Framantati aluatul. Lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ 10 minute. Cu un facalet intindeti aluatul pana la o grosime de aproximativ 3mm.

 

 

4. Taiati aluatul cu o forma pentru prajituri cu diametrul de 5cm. Asezati formele taiate pe o tava neunsa. Ungeti fiecare forma de aluat cu albus. Impungeti formele cu o furculita .

 

 

Puneti tava la cuptor pentru 15-20 de minute pana cand capata o culoare auriu-maronie si o textura crocanta.

 

 

5. Luati biscuitii de pe tava si lasati-i sa se raceasca.

 

 

6. Depozitati biscuitii intr-un recipient care nu permite intrarea aerului.

 

Ingrediente

 

1 ceasca si jumatate de faina

 

 

Un sfert de lingurita de coriandru macinat

 

 

Jumatate de lingurita de chimion macinat

 

 

1 lingura de seminte de chimen

 

 

Jumatate de lingura de praf de copt

 

 

Jumatate de lingura de sare

 

 

Un sfert de ceasca de unt, taiat in bucatele mici

 

 

O treime de ceasca lapte cu putina grasime

 

 

1 ou, batut putin