Termen cautat

Cambula la gratar si sos salsa cu jicama


Autor: george
Numar portii:6

Instructiuni

 

1. Amestecati toate ingredientele pentru sosul salsa cu jicama intr-un bol, acoperiti-l si bagati la frigider pentru 2 ore.

 

 

2. Asezati fileul de peste pe un vas intins. Bateti ulei de masline, zeama de lamaie si mirodenii. Turnati marinata peste peste, acoperiti vasul si bagati la frigider pentru 2-4 ore.

 

 

3. Preincalziti gratarul.

 

 

4. Ungeti gratarul cu ulei. Scoateti pestele de la marinat si asezati-l pe gratar. Lasati-l la gatit pana se fragezeste intratat incat sa poate fi tait cu furculita. Intorceti-l pe ambele parti pana in momentul in care capata o culoare maronie.

 

 

5. Serviti pestele impreuna cu sos salsa cu jicama

 

Ingrediente

 

Ingrediente pentru sosul de salsa:

 

 

2 cestti de jicama decojita si marintita

 

 

1 lingura de cilantru proaspat, maruntit

 

 

1 lingura de zeama de lime

 

 

1/2 lingurita de praf de chili

 

 

1/4 lingurita de sare

 

 

1 castravete de marime medie cojit si maruntit

 

 

1 portocala de marime medie cojita si maruntita

 

 

Ingrediente de baza:

 

 

2 linguri ulei de masline

 

 

2 linguri de zeama de la un lime proaspat

 

 

1/2 lingurita de cimbru uscat

 

 

1/2 lingurita de busuioc uscat

 

 

1/8 lingurita de rozmarin uscat

 

 

170 grame de file de cambula