Termen cautat

Focaccia cu rozmarin si ceapa dulce


Autor: george
Numar portii:6

Instructiuni

 

1. Intr-un bol mare, amestecati bine 1 ceasca faina, zahar, sare, si drojdie.

 

 

2. Incalziti apa si uleiul vegetal si adaugati-le peste amestecul de faina. Adugati un ou. Cu un mixer amestecati la viteza mica. Pe urma bateti amestecul inca 2 minute.

 

 

3. Adaugati gradual 1 si 3/4 cesti faina pana cand aluatul se desprinde de marginea bolului.

 

 

4. Lasati aluatul acoperit cu un bol timp de 5 minute.

 

 

5. Dati o tava cu spray de gatit. Asezati aluatul uniform pe tava. Acoperiti si lasati sa creasca aluatul timp de 20-30 minute.

 

 

6. Descoperiti aluatul si cu degetele apasati la intervale de 2 cm. Dati aluatul usor cu spray de gatit. Presarati rozmarin si parmezan. Aranjati cercurile de ceapa in mod uniform pe aluat. Presarati putina sare.

 

 

7. Lasati la cuptor timp de 15 minute sau pana cand capata o tenta auriu-maronie.

 

 

8. Taiati si serviti cald.

 

Ingrediente

 

3 cesti si jumatate faina

 

 

1 lingurita zahar alb

 

 

1 lingurita sare

 

 

1 lingurita drojdie praf

 

 

1 ceasca apa

 

 

2 linguri ulei vegetal

 

 

1 ou

 

 

Spray de gatit fara grasimi

 

 

1 lingurita rozmarin uscat, faramitat

 

 

1 ceapa dulce taiata subtire, separata pe inele

 

 

Un sfert de ceasca branza parmezan data prin razatoare