Termen cautat

Kebab de fructe la gratar


Autor: george
Numar portii:8

Instructiuni

 

1. Pregatiti gratarul.

 

 

2. Intr-un bol mic, amestecati ulei, zahar, suc de lime, scortisoara si menta. Amestecati pana cand zaharul se dizolva.

 

 

3. Daca folositi frigarui de lemn, inmuiati-le in apa timp de 10 minute inainte de a le folosi, pentru a nu se arde. Puneti fructele in mod alternant pe frigarui.

 

 

4. Ungeti kebabul cu mixtura de zahar si apoi puneti pe gratar.

 

 

5. Lasati pe gratar timp de 6-8 minute, intorcand frecvent pana cand fructele capata o tenta maronie.

 

Ingrediente

 

2 linguri ulei vegetal

 

 

2 linguri zahar brun

 

 

2 linguri suc de lime proaspat

 

 

1 lingurita scortisoara macinata

 

 

1/4 ceasca menta proaspata, maruntita

 

 

2 mere, miezul indeparat, taiate in bucati de 3cm

 

 

2 banane, curatate si taiate in bucati de 3 cm

 

 

2 piersici, samburii scosi si si taiate in bucati de 3 cm

 

 

4 kiwi, coaja indepartata si feliate in sectiuni de aprox. 3cm grosime

 

 

4 felii de ananas proaspat de 3cm grosime, coaja indepartata si taiate in bucati de 3 cm (sau 1 conserva bucati de ananas)

 

 

16 capsuni, spalate si curatate