Termen cautat

Lavasch cu rozmarin si parmezan


Autor: george
Numar portii:16

Instructiuni

 

1. Intr-un castron mic, puneti apa si zahar. Cand zaharul s-a dizolvat, presarati drojdie deasupra. Lasati 10 minute sa se activeze drojdia si apoi adaugati ulei.

 

 

2. Puneti faina si sare in robotul de bucatarie si amestecati bine. Adaugati incet mixtura de drojdie si continuati sa amestecati pana cand se formeaza aluatul. Framantati aluatul de mana daca nu aveti robot de bucatarie. Mai adaugati faina daca aluatul este prea lipicios; mai adaugati apa daca este prea uscat.

 

 

3. Rasturnati aluatul pe o suprafata acoperita cu faina. Framantati aluatul pana este omogen. Lasati aluatul sa creasca timp de aprozimativ 1 ora.

 

 

4. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

 

 

5. Intr-un castron mic, amestecati rozmarin si branza parmezan.

 

 

6. Rasturnati aluatul pe o suprafata acoperita cu faina. Rulati aluatul pana cand are o forma rectangulara. Taiati aluatul in 16 portii egale. Luati portiile si rulati pana cand sunt subtiri ca hartia. Luati apoi aluatul si asezati-l pe o tava.

 

 

7. Presarati rozmarin si branza parmezan peste aluat si apasati usor in aluat.

 

 

8. Lasati la cuptor timp de 10-15 minute sau pana cand are o culoare auriu-maronie. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

 

Ingrediente

 

1 pachet de drojdie

 

 

2 cesti apa calda

 

 

1 lingurita zahar

 

 

2 linguri si jumatate ulei vegetal

 

 

3 cesti si un sfert faina

 

 

1 lingurita sare

 

 

3 linguri rozmarin proaspat

 

 

3 linguri parmezan dat prin razatoare