Termen cautat

Mancarica de porumb, cartofi si ton


Autor: george
Numar portii:6

Instructiuni

 

1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Adaugati ceapa si telina si gatiti pana cand ceapa este moale.

 

 

2. Adaugati cartofi, apa si piper. Dati focul la mare si lasati sa dea in clocot, apoi dati focul la mediu. Lasati pe foc pana cand cartofii sunt moi (aprox. 15-20 min.)

 

 

3. Intr-un bol mediu, amestecati faina si 2 linguri de lapte pana rezulta o pasta omogena. Adaugati prin amestecare restul de lapte, avand grija sa se lege. Apoi turnati in mixtura de cartofi. Adaugati prin amestecare porumb, acoperiti si lasati sa fiarba la foc mediu timp de aprox. 10 min. Apoi adaugati prin amestecare ton si serviti.

 

Ingrediente

 

2 linguri ulei vegetal

 

 

3/4 ceasca ceapa, maruntita

 

 

3/4 ceasca telina, feliata

 

 

3 cartofi mari, spalati si taiati cubulete

 

 

2 1/2 cesti apa

 

 

1/4 lingurita piper negru

 

 

2 linguri faina

 

 

3 cesti lapte cu putine grasimi

 

 

1 conserva de aprox. 180g ton in sos propriu (apa), scurs continutul

 

 

2 cesti boabe de porumb congelat sau proaspat