Termen cautat

Paine cu dovleac si ghimbir cristalizat


Autor: george
Numar portii:2

Instructiuni

 

1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti 2 tavi.

 

 

2. Amestecati dovleac, zahar, sos de mere, lapte, vanilie si oua intr-un castron mare. Adaugati si celelalte ingrediente cu exceptia glazurii de vanilie si a ghimbirului.

 

 

3. Turnati aluatul uniform in tavi. Lasati la copt timp de 1 ora.

 

 

4. Lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Scoateti paine si lasati sa se raceasca timp de 1 ora.

 

 

5. Preparati glazura de vanilie si turnati fin pe paine. Presarati ghimbir cristalizat.

 

Ingrediente

 

500g dovleac

 

 

1 si 2/3 cesti de zahar

 

 

Doua treimi de ceasca sos de mere neindulcit

 

 

O jumatate de ceasca lapte cu putine grasimi

 

 

2 lingurite vanilie

 

 

2 oua si 4 albusuri

 

 

3 cesti de faina

 

 

2 lingurite bicarbonat de sodiu

 

 

1 lingurita scortisoara maruntita

 

 

Jumatate de lingurita praf de copt

 

 

Jumatate de lingurita cuisoare maruntite

 

 

3 linguri ghimbir cristalizat, taiat

 

 

Glazura de vanilie, pentru care aveti nevoie de urmatoarele (amestecati foarte bine ingredientele de mai jos intr-un castron):

 

 

- Doua treimi de ceasca zahar pudra

 

 

- 3 lingurite apa calda

 

 

- Un sfert de lingurita vanilie