Termen cautat

Prajitura cu cartofi


Autor: george
Numar portii:12

Instructiuni

 

1. Asezati cartofii pe gratar intr-o strecuratoare si presati cu mainile pentru a elimina surplusul de apa. Lasati cartofii in strecuratoare pentru 5 minute apoi repetati aceasta operatiune.

 

 

2. Intr-un vas amestecati cartofii cu lapte, morcovi, oua si faina pana la omogenizare.

 

 

3. Intr-o tigaie intinsa adaugati 1 lingura de ulei si incalziti la temperatura medie.

 

 

4. Pentru fiecare prajitura adaugati 1/4 ceasca de aluat, si lasati-le la prajit pana in momentul in care acestea capata o culoarea galben-maronie.

 

 

5. Asezati prajiturile e o farfurie tapitata cu servetele de bucatarie si pastrati-le la caldura pana terminati toate prajiturile.

 

 

6. Serviti prajiturile cu sos de mere sau iaurt.

 

Ingrediente

 

6 cartofi, pregatiti pe gratar

 

 

1 ceapa mare, taiata marunt

 

 

1/4 ceasca lapte

 

 

1 morcov dar ptin razatoare

 

 

1 ou

 

 

1/2 ceasca faina

 

 

1 lingura sare

 

 

piper negru

 

 

ulei vegetal