Termen cautat

Pui basc picant


Autor: george
Numar portii:4

Instructiuni

 

1. Puneti faina intr-un vas putin adanc si apoi adaugati pieptul de pui, cate o bucata pe rand. Dati puiul bine cu faina, pe ambele parti si apoi puneti puiul deoparte.

 

 

2. Dati o tigaie medie cu spray de gatit cu putine grasimi. Dati temperatura la mediu spre mare. Punei puiul inauntru si gatiti pana cand capata o tenta maronie pe ambele parti (aproximativ 4-5 minute). Scoatei puiul din tigaie si lasati deoparte.

 

 

3. In aceeasi tigaie, puneti ardei grasi, usturoi, si ceapa. Prajiti prin agitare timp de 3-4 minute. Adaugati prin amestecare paprika si ardei cayenne si continuati sa gatiti timp de aproximativ 1 minut.

 

 

4. Adaugati rosiile, supa de pui si maslinele. Ridicati temperatua pana da in clocot. Adaugati puiul si dati sosul cu lingura peste pui. Scadeti temperatura la mediu spre mic, acoperiti si lasati la foc mic timp de 10-15 minute.

 

 

5. Serviti puiul dat bine cu sos de tomate si decorat cu oregano proaspat.

 

Ingrediente

 

3 linguri faina

 

 

4 jumatati piept de pui dezosat, fara piele

 

 

Spray de gatit cu putine grasimi

 

 

2 ardei grasi, taiati in cubulete mici

 

 

1 ceapa, feliata subtire

 

 

3 catei de usturoi, pisati

 

 

1 lingurita paprika

 

 

1/8 lingurita ardei cayenne

 

 

1 conserva rosii, scurs continutul, rosiile maruntite

 

 

1/4 ceasca supa de pui cu putin sodiu

 

 

1/4 ceasca masline, samburii scosi, feliate

 

 

1 lingura oregano proaspat