Termen cautat

Salata cu merisor si orez salbatic


Autor: george
Numar portii:8

Instructiuni

 

1. Intr-o cratita mare, amestecati orez salbatic, sare si puneti pe un sfert apa. La foc mare, lasati sa dea in clocot. Acoperiti, dati focul mai mic, si lasati sa fiarba la foc mic pana cand orezul este moale si majoritatea boabelor sau desfacut (aproximativ 45-60 minute). Scurgeti si lasati sa se raceasca.

 

 

2. Intre timp puneti nucile pe o tava si lasati la cuptor, la 160C, timp de 10 minute sau pana cand capata o tenta aurie. Taiati nucile, nu prea marunt.

 

 

3. Taiati fiecare merisor in jumatate.

 

 

4. Intr-o cratita, la foc mediu spre mare, amestecati zahar si 1/2 ceasca apa. Amestecati pana cand zaharul se dizolva si apa fierbe. Dati de pe foc. Adaugati prin amestecare jumatatile de merisor. Ocazional amestecati cu grija, pana cand interiorul jumatatilor de merisor au capatat culoarea rosie dar sunt inca tari (8-12 minute). Scurgeti printr-o sita intr-un bol. Pastrati siropul de merisor si zahar.

 

 

5. Intr-un bol mare amestecati cu grija orezul salbatic, jumatatile de merisor, ulei si otet. Adaugati prin amestecare 2 linguri sirop de merisor si zahar. Gustati si adaugati pana la 1/4 ceasca mai mult sirop pentru a indulci si inmuia salada dupa gust. Adaugati prin amestecare ceapa verde. Acoperiti si lasati la rece cel putin 4 ore sau cel mult 1 zi.

 

 

6. Adaugati prin amestecare nuci inainte de a servi.

 

Ingrediente

 

1 ceasca orez salbatic

 

 

1 lingurita sare

 

 

1/2 ceasca nuci

 

 

250g merisoare, proaspete sau congelate (dezghetate)

 

 

1/2 ceasca zahar

 

 

2 linguri ulei de masline sau ulei vegetal

 

 

1 lingura otet de orez

 

 

3 cepe verzi, maruntite (inclusiv frunzele verzi din coada)