Termen cautat

Salata cu vinete prajite, rosii si arugula


Autor: george
Numar portii:4

Instructiuni

 

1. Preincalziti cuptorul, optiunea broil. Puneti vinetele pe o tava in care ati pus in prealabil folie. Ungeti vinetele cu 1 lingura ulei de masline si presarati suc de lamaie peste vinete. Preparati vinetele la cuptor, optiunea broil, timp de 8-10 minute. Intoarceti vinetele o data. Lasati la cuptor pana cand sunt moi si capata o tenta aurie. Apoi presarati cilantro.

 

 

2. Intr-o tigaie medie, incalziti 1 lingurita de ulei de masline la foc mediu spre mare. Adaugati rosii, zahar, usturoi si preparati sote timp de 1-2 minute pana cand se inmoaie. Dati focul la mic.

 

 

3. Asezati vinetele pe farfurii. Puneti branza feta peste vinete, in fiecare farfurie. Puneti rosii peste branza feta. Puneti arugula peste fiecare portie.

 

 

4. In tigaie, la foc mic, puneti uleiul ramas si otetul balsamic si lasati sa se incalzeasca timp de 30 secunde. Presarati dressingul peste fiecare portie.

 

Ingrediente

 

2 vinete de marime medie, taiate in felii de aprox. 2cm

 

 

2 linguri ulei de masline

 

 

1 lingura suc de lamaie proaspat

 

 

2 linguri cilantro, maruntit

 

 

1 1/2 cesti rosii cirese, taiate in jumatate

 

 

1 lingurita zahar

 

 

2 catei de usturoi, pisati

 

 

4 linguri branza feta, maruntita

 

 

3 cesti arugula

 

 

4 linguri otet balsamic