Termen cautat

Satay din vita la gratar cu sos de alune


Autor: george
Numar portii:4

Instructiuni

 

1. Pregatiti gratarul.

 

 

2. Taiati grasimea in exces de pe antricot si feliati subtire pe diagonala.

 

 

3. Preparati marinata: intr-un bol de marime medie amestecati sos teriyaki si 1/4 lingura sos tabasco. Adaugati feliile de antricot si amestecati pana cand antricotul este acoperit in mod uniform. Acoperiti bolul si lasati la frigider timp de 30 de minute.

 

 

4. Puneti feliile de antricot pe frigarui, precum un acordeon. Alternati cu ceapa verde si ardei grasi. Pastrati marinata.

 

 

5. Puneti frigaruile pe gratar si lasati pana devin putin roz in mijloc.

 

 

6. Intr-o tigaie mica amestecati unt de alune, apa, 1/4 lingurita sos tabasco si 2 linguri din marinata pe care ati pastrat-o. Incalziti la temperatura medie spre mare si gatiti pana cand se incalzeste bine.

 

 

7. Scoateti antricotul si legumele de pe frigarui si serviti cu sos de alune.

 

Ingrediente

 

500g antricot

 

 

1/3 ceasca sos teriyaki cu putin sodiu

 

 

1/2 lingurita sos tabasco

 

 

4 cepe verzi, taiate felii 2.5cm

 

 

1 ardei gras rosu, semintele scoase si taiati in bucatele

 

 

2 linguri unt de alune cu putine grasimi

 

 

3 linguri apa