Termen cautat

Supa de ardei galbeni copti


Autor: george
Numar portii:4

Instructiuni

 

1. Coacerea ardeilor grasi:

 

 

- taiati ardeii grasi in sferturi si indepartati semintele, coditele si membranele

 

 

- asezati pe o tava o folie pentru gatit. Asezati ardeii pe folie cu partea exterioara in sus si presati fiecare bucata pe tava

 

 

- bagati ardeii la cuptor timp de 20 minute

 

 

- asezati ardeii pe un invelis de hartie

 

 

- inchideti punga si lasati ardeii sa se raceasca timp de 10 minute

 

 

- indepartati pielea de pe ardei.

 

 

2. Intr-o tigaie mare incalziti uleiul si adaugati ceapa si usturoi timp de 3-4 minute.

 

 

3. Adaugati ardeii copti, supa si cartofi. Lasati amestecul sa dea in clocot, reduceti intenstatea flacarii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperind cu un capac timp de 15 minute.

 

 

4. Raciti usor amestecul rezultat, iar o treime din cantitatea turnati-o intr-un blender. Repetati aceasta operatiune si pentru cantitatea ramasa.

 

 

5. Turnati amestecul reszultat inapoi in tigaie.

 

 

6. A se servi impreuna cu smantana fara grasimi si arpagic (optional).

 

Ingrediente

 

5 ardei grasi galbeni

 

 

1 ceasca ceapa, maruntita

 

 

4 catei de usturoi, maruntiti

 

 

1 lingurita ulei vegetal

 

 

5 1/4 cesti supa de legume sau de pui cu putin sodiu

 

 

1 ceasca cartofi, maruntiti

 

 

1/2 lingurita chimion macinat

 

 

1/2 lingurita piper proaspat macinat