Termen cautat

Supa picanta de dovleac


Autor: george
Numar portii:6

Instructiuni

 

1. Topiti untul intr-o tigaie mare si pregatiti ceapa saute timp de 3-4 minute, apoi adaugati faina, chimion si nucsoara. Pregatiti-le saute timp de 1 minut.

 

 

2. Adaugati cartofii dulci, sare, supa de pui si dovleac si lasati amestecul sa dea intr-un clocot. Reduceti intensitatea flacarii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperind tigaia partial, timp de 20-25 de minute. Lasati sa se racoreasca timp de 10 minute.

 

 

3. Jumatate din amestecul cu dovleac intr-un blender. turnati amestecul omogenizat inapoi in tigaie si repetati acest procedeu cu restul cantitatii de supa.

 

 

4. Cresteti intensitatea flacarii, adaugati lapte si lasati pe aragaz timp de 5 minute.

 

 

5. Indepartati tigaia de pe foc si adaugati zeama de lamaie.

 

Ingrediente

 

1 lingura unt

 

 

1 ceasca ceapa, maruntita

 

 

3 linguri faina

 

 

1/2 lingurita praf curry

 

 

1/4 lingurita chimion

 

 

1/4 lingurita nucsoara pisata

 

 

2 catei de usturoi, striviti

 

 

1 ceasca cartofi dulci, curatati si taiati cubulete

 

 

1/4 lingurita sare

 

 

2 conserve de aprox. 400g supa de pui fara grasimi si putin sodiu

 

 

1 conserva aprox. 400g dovleac

 

 

1 ceasca lapte 1% grasime

 

 

1 lingura suc de lamaie proaspat