Termen cautat

Tocana picanta din fructe de mare


Autor: george
Numar portii:4

Instructiuni

 

1. Lasati scoicile si crevetii sa se decongeleze, daca este cazul, spalati-le bine si uscati-le.

 

 

2. Pregatirea midiilor. Intr-un vas mare, amestecati 2 cesti cu apa si 3 linguri de sare, adaugati midiile si lasati-le timp de 15 minute. Scurgeti surplusul de apa, clatiti-le bine si repetati aceasta operatiune de 2 ori.

 

 

3. Intr-o tigaie mare pregatiti ceapa si usturoi saute.

 

 

4. Adaugati chimion, scortisoara, ardei rosu macinar si lasati-le la gatit timp de 1 minut, amestecand constant.

 

 

5. Adaugati supa, rosii, sofran si lasati sa dea in clocot.

 

 

6. Adaugati scoici, creveti si midii. Lasati sa dea din nou in clocot, apoi lasati-le sa fiarba la foc mic, acoerind tigaia cu un capac, timp de 5 minute.

 

 

7. Garnisiti cu cilantro.

 

Ingrediente

 

220g scoici Pectinidae comestibile proaspete sau congelate

 

 

220g crevete proaspat sau congelat, curatat, cozile intacte

 

 

220g midii in scoica, barbile taiate

 

 

1 lingura ulei vegetal

 

 

4 catei de usturoi, maruntiti

 

 

1 ceasca ceapa, maruntita

 

 

1 lingurita chimion pisat

 

 

1/2 lingurita scortisoara pisata

 

 

1/4 ardei rosu macinat

 

 

1 ceasca supa de pui sau de legume

 

 

1 ceasca rosii, maruntite

 

 

1/8 lingurita sofram pisat

 

 

1/4 ceasca cilantro, maruntit