Termen cautat

Alegerea dozei optime de inositol


Autor: george

Pentru majoritatea oamenilor nu se poate vorbi despre doza optima de inostol. Acest lucru nu inseamna insa ca doza de vitamine poate fi redusa sau crescuta in mod inutil. In acest sens, inositolul reprezinta o sursa vitala pentru dezvoltarea celulara, fiind inclusa, alaturi de colin, acid folic si biotna, in familia complexului vitaminic B.

Efectele inositolului asupra sanatatii cerebrale

Inositolul, alaturi de cholina, are capacitatea de a mentine activitatea cerebrala in parametrii optimi, imbunatatind memoria, precum si capacitatea de a gandii in termeni rationali. In acelasi timp, aceasta combinatie detine capacitatea de a influenta dimpozitia fiecarei persoane, intr-un mod pozitiv.

Alte efecte benefice ale inositolului includ:

  • tinerea sub control a nivelului de colesterol. Studiile de specialitate au relevat faptul ca valorile crescute ale colesterolului din sange sunt asociate deficientelor de inositol.
  • Ameliorarea starilor de anxietate, atacurilor de panica, depresiilor, deficientelor de memorie, tulburari obsesiv-compulsive;
  • emiterea unui efect de calmare asupra sistemului nervos central (SNC), fiind, in consecinta eficient ca forma de tratament pentru persoanele care se confrunta cu insomnii;
  • studiile specialistilor au relevat faptul ca inositolul detine capacitatea de a scadea nivelul tensiunii arteriale. In aceasta privinta se poate dovedi eficient in cazul persoanelor diagnosticate cu hipoglicemie sau schizofrenie;
  • la intalnirea unei molecule de inositol cu 6 molecule de acid nicotinic sau niacin se va forma ceea ce porta denumirea de hexanicotinat, asa cum este cunoscut in termeni de specialitate. Hexanicotinatul are capacitatea de a influenta in mod pozitiv sanatatea mentala precum si pe cea corporala.

Doza optima de inositol

In mod normal organismul uman detine capacitatea de a produce singur cantitatea de inositol. Astfel, in cazul persoanelor ce se confrunta cu diverse conditii medicale, fapt ce face ca nivelul acestei vitamine sa scada, doza zilnica trebuie sa fie administrata dupa consultarea unui medic de specialitate. Doza zilnica variaza de cele mai multe ori in functie de severitatea bolii, asa cum sutn diabetul, cresterea valorilor tensiunii arteriale si afectiunile ficatului, alaturi de despresie, sau stari de anxietate sau panica.

Imagine: 
Alegerea dozei optime de inositol