Termen cautat

Ce este iarba de grau?


Autor: george

Iarba de grau este termenul folosit pentru planta tanara Agropyron, inrudita cu graul, cu un continut extrem de bogat in vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, clorofila si fibre.

Efectele benefice ale sucului de iarba de grau

De cele mai multe ori iarba de grau este folosita prin zdrobirea frunzelor pentru a obtine sucul de iarba de grau. Daca doriti sa achizitionati acest produs de pe piata, acesta poate fi regasit sub forma de praf sau suc de iarba de grau inghetat. Astfel, acest produs si-a dovedit eficienta pentru stimularea procesului de detoxifiere a organismului, reglarea functiei excretorii, si fortifierea sistemului imunitar, precum si prin accelerarea procesului de absorbtie a vitaminelor si mineralelor.

Beneficiile medicinale ale ierbii de grau

Datorita continutului mare de substante nutritive, iarba de grau este recunoscuta pentru capaciatea sa de a curata si detoxifia organismul. In plus, continutul mare de clorofila ajuta la uscarea sinusurilor, la tratarea racelilor, precum si la cresterea producerii de hemoglobina. Mai mult decat atat, iarba de grau detine efecte antibacteriene asupra organismului, ajutand la accelerarea procesului de vindecare a ranilor. Deasemenea, iarba de grau ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor, precum si la amelioarea simptomelor asociate diabetului, alaturi de prevenirea procesului de imbatranire prematura.

Alte efecte benefice ale ierbii de grau sunt:

  • tratarea si prevenirea cancerului ca urmare a neutralizarii toxinelor si a radicalilor liberi din organism;
  • restabilirea gradului de alcalinitate a organismului;
  • prevenirea afectiunilor inimii si scaderea tensiunii arteriale.

Efectele secundare ale ierbii de grau

Avand in vedere faptul ca iarba de grau este o substanta naturala, incidenta efectelor secundare este extrem de mica. Astfel, in momentul in care acestea se manifesta, ele includ tulburari stomacale, stari de greata si dureri de cap. Atentie, insa, intrucat medicii specialisti sustin ca de cele mai multe ori efectele secundare de manifesta doar in cazul administrarii unei supradoze de iarba de grau. In aceste conditii este extrem de important sa consumati doar cateva pahare din acest suc zilnic.

Imagine: 
Ce este iarba de grau?