Termen cautat

Efectele benefice ale aloe vera


Autor: george

Efectele benefice ale aloe vera asupra organismului uman sunt cunoscute de mii de ani, acesta fiind folosit de catre popoarele din antichitate pentru vindecarea unei game vaste de afectiuni. Astazi, aloe vera continua sa fie folosita ca forma naturista de tratament.

Cu toate ca face parte din familia liliopsidelor, aloe vera seamana mult mai mult la aspect cu un cactus, fiind o planta suculenta. Astfel, aloe vera este extrem de usor de cultivat acasa, putand fi folosita pentru arsuri minore, taieturi sau zgarieturi. In acest sens tot ceea ce trebuie sa faceti este sa despicati o frunza si sa o aplicati direct pe locul lezat.

Aloe vera este originara din Africa, insa documentele istorice atesta folosirea acestei plante de catre vracii egipteni inca din anul 1500 I.Hr. In prezent aloe vera este cultivata in scopuri comerciale in India si in sud-vestul Americii.

Efectele benefice ale aloe vera

Inainte de a discuta despre efectele benefice ale aloe vera asupra organismului uman este important sa facem o distinctie intre cele 2 moduri de intrebuintare ale acesteia.

Gelul aloe vera – este acea parte a plantei obtinuta din miezul frunzei de aloe, folosita pentru atributele sale curative.

Sucul de aloe vera – este o substanta cu gust amar, ce poate fi gasita imediat sub invelisul frunzei, si este folosit de cele mai multe ori la pregatirea laxativelor.

Vindecarea leziunilor cutanate
Inca din vremuri stravechi omenirea a folosit aloe vera pentru vindecarea arsurilor si a altor tipuri de leziuni aparute la nivelul pielii. Astfel, aceasta planta este eficienta pentru ameliorarea durerilor si a inflamatiilor motiv pentru care este adesea recomandata pentru tratarea afectiunilor severe ale pielii, asa cum sunt ulcerul de piele, eczeme si psoriazis.

Tratarea infectiilor
Aloe vera regaseste in componenta sa agenti antivirali, antifungici si antibacterieni care ajuta organismul sa previna in mod eficient aparitia infectiilor. Deasemenea este recomandat in cazul diagnosticului de SIDA ca urmare a substantei cu rol de stimulare a sistemului imunitar, acemannan.

Administrat ca forma interna de tratament aloe vera stimuleaza si ajuta sistmul digestiv, fiind eficient pentru diagnosticul de sindrom de intestinu iritabil, ulcer stomacal, hemoroizi, constipatie si afectiuni ale colonului.

Cum alegem suplimentele pe baza de aloe vera

Pentru a maximiza efectele aloe vera, fiecare dintre noi trebuie sa verifice calitatea produselor folosite, astfel incat sa il poata alege pe cel cu o cantitate optima de aloe vera. Pentru aceasta specialistii va furnizeaza urmatoarele sfaturi:

Alegeti cu mare grija produsul aloe vera dorit:

  • Gelul aloe vera si sucul de aloe vera sunt 2 produse total diferite ce implicit detin efecte diferite asupra organismului. Astfel, multi dintre medicii naturisti nu recomanda folosirea sucului de aloe vera intrucat acesta detine proprietati laxative puternice.

Verificati puritatea suplimentelor pe baza de aloe vera

  • Cititi cu mare atentie eticheta inainte de a cumpara un anumit produs. Deasemenea este bine sa va asigurati ca produsele nu contin aditivi, precum coloranti artificiali, zahar, gluten, amidon sau silica.
Imagine: 
Efectele benefice ale aloe vera

Comentarii

Folosesc produse "cu aloe vera",pentru mine si familia mea. Sunt foarte bune,dar trebuie sa stiti de unde le procurati pe cele caitative.