Termen cautat

Efectele benefice ale ginsengului


Autor: george

Denumita „planta-om” de catre chinezi datorita formei sale asemanatoare staturii umane, ginsengul este cunoscut in prezent in 2 forme: ginseng asiatic (ginseng chinezesc, corean sau panax) si ginseng american. O alta planta inclusa adesea in aceeasi categorie ca si aceste 2 tipuri de ginseng este ginsengul siberian (eleuthero), insa multi dintre specialisti sustin ca acesta nu este un tip adevarat de ginseng intrucat nu detine aceleasi proprietati si nici nu regaseste in structura sa ginsenozide, ingredientul activ din radacina de ginseng.

In prezent exista un numar foarte mare de studii stiintifice care ilustreaza beneficiile ginsengului asian dar si a celui siberian. Cu toate acestea puterea de actiune a ginsengului panax depinde de o multitudine de factori (de exemplu, potenta acestei plante creste odata cu varsta), iar extragerea acestuia nu poate fi facuta decat de catre un specialist experimentat. In consecinta, utilizata in mod eronat aceasta poate fi prea puternica sau dimpotriva se poate transforma intr-un factor stimulant puternic daca este folosit pe termen lung.

Efectele benefice ale ginsengului

Unul dintre avantajele folosirii ginengului este acela de a nu actiona local, astfel incat avantajele administrarii suplimentelor pe baza de aceasta planta vor putea fi resimtite la nivelul intregului organism. Cu toate acestea efectele nu vor putea fi resimtite imediat ci mai curand actiunea asupra organismului este de lunga durata, astfel incat va fi nevoie sa il folositi cel putin cateva luni inainte de a resimti rezultatele.

Alte intrebuintari ale ginsengului sunt:

  • efecte tonice asupra intregului organism;
  • ajuta organismul sa fortifieze sistemului imunitar, sa creasca nivelul de energie din organism, precum si sa stimuleze performantele atletice;
  • mentine gradul de functionare al functiilor suprarenale, ajutand in consecinta la reducerea stresului fizic si mental asociat diverselor afectiuni;
  • in cazul persoanelor care sufera de anxietate cronica, stari de oboseala sau sunt expusi riscului de a se confrunta cu situatii tensionate, ginengul este extrem de eficient pentru a va ajuta sa faceti fata acestor situatii, precum si de creste nivelul de stamina;
  • avand proprietati antioxidante ginsengul stimuleaza functionarea sistemului imunitar;
  • amelioreaza raul de altitudine;
  • este folosit ca forma de tratament pentru bronsite, astm, afectiuni ale sistemului imunitar si diabet intrucat aceasta planta detine capacitatea de a scadea nivelul de cortizol din sange.

Persoanele care se confrunta cu tensiune arteriala mare, insomnii, palpitatii sau orice tip de afectiune acuta trebuie sa evite suplimentele pe baza de ginseng.

Imagine: 
Efectele benefice ale ginsengului