Termen cautat

Efectele benefice ale L-argininei


Autor: george

Studiile efectuate de medicii specialisti au demonstrat faptul ca L-argintina stimuleaza functionarea sistemulu imunitar, ajuta la detoxifierea ficatului si creste gradul de fertilitate la barbati, contribuind in acelasi timp la producerea insulinei si a hormonului de crestere.

L-argintina este un aminoacid produs in mod natural la nivelul organismului, dar care poate fi regasit pe piata sub forma de suplimente nutritive sau in diverse surse din alimentatia noastra zilnica. Expertii sustin ca o dieta sanatoasa si echilibrata, in care sunt prezente toate grupele alimentare, va poate furniza doza optima a acestor aminoacizi.

Efectele benefice ale L-argininei

Cele mai cunoscute efecte benefice ale L-argininei sunt:
1.Stimularea gradului de functionare al sistemului imunitar

L-arginina detine capacitatea de a stimula activitatea glandei thimus, responsabila cu producerea celulelor T. La randul lor, celulele T incetinesc gradul de dezvoltare al tumorilor, cancerului precum si unor afectiuni ca SIDA.

2.Sinteza oxidului nitric

Oxidul nitric ajuta la relaxarea organismului si la dilatarea vaselor de sange de la nivelul inimii si al creierului. Prin urmare, L-arginina este eficienta in cazul persoanelor diagnosticate cu afectiuni ale inimii si a vaselor de sange.

3.Pierderea in greutate si formarea masei musculare

Contribuind activ la metabolizarea proteinelor, L-arginina ajuta la scaderea nivelului de grasimi din organism. Acest lucru imbunatateste si echilibrul de nitrogen din organism, facilitand conversia proteinelor in masa musculara.

4.Tratarea infertilitatii

Arginina detine capacitatea de crestere a cantitatii si calitatii spermatozoizilor. De asemenea, arginina poate fi utilizata pentru remedierea, in mod natural a problemelor legate de erectie.

Efecte secundare ale argininei

Pana la momentul actual studiile realizate in aceasta privinta au relevat faptul ca arginina este contraindicata in cazul copiilor aflati in crestere, sau a persoanelor diagnosticate cu herpes si schizofrenie.

Daca decideti sa urmati un tratament pe baza de arginina este extrem de important sa va adresati medicului specialist astfel incat acesta sa va recomande doza optima. In caz contrar exista riscul de a fi afectata capacitatea organismului de a asimila alti aminoacizi, precum lizina.

Imagine: 
Efectele benefice ale L-argininei

Comentarii

Detalii despre levo-arginina si un produse de ultima ora, prezent in Romania incepand cu decembrie 2010, puteti gasi aici :

http://elinaagroup.eu/argiplus.html