Termen cautat

Efectele benefice ale silimarinei


Autor: george

Extractul de silimarina, denumit si silibinina, este obtinut din laptele de scaiete. Aceasta planta este folosita de mii de ani pentru tratamentul calculilor renali (pietre la rinichi), infectiilor si afectiunilor hepatice.

Efectele benefice ale silimarinei din lapte de scaiete

Laptele de scaiete este denumit si demulcent ca urmare a proprietatilor sale antiinflamatorii, motiv pentru care extractul de silimarina s-a dovedit benefic pentru tratarea acneei. Deasemenea, aceasta substanta sporeste capacitatea pielii de a retine apa. Pentru cei care nu stiu acest lucru, tenul uscat este o manifestare ce preceda aparitia acneei si a altor afectiuni ale pielii, asa cum sunt eczemele. In acelasi timp extractul de silimarina este folosit pentru tratarea inflamatiilor de la nivelul vezicii si a rinichilor, precum si pentru mentinerea sanatatii muscoaselor membranare.

Cu toate ca nu a fost testat inca pe subiecti umani, silimarina s-a dovedit eficienta pentru mentinerea sanatatii rinichilor. Acest lucru este extrem de important si asta cu atat mai mult cu cat anumite tratamente medicamentoase, precum cisplatina, lezeaza in mod considerabil aceste organe. Totodata, acest supliment alimentar poate reduce nivelul colesterolului „rau” (LDL) din organism, prevenind in acest fel aparitia bolilor cardiovasculare ca hipertensiune si insuficienta cardiaca.

Alte studii de specialitate au relevat faptul ca suplimentele cu silimarina scad rata decesului cu pana la 10%. Mai mult decat atat, aceasta substanta reduce nivelul de glucoza din sange. Acest lucru amelioreaza simptomele specifice persoanelor care sufera de rezistenta la insulina si diabet.

Imagine: 
Efectele benefice ale silimarinei