Termen cautat

Efectele benefice ale suplimentelor cu SAMe


Autor: george

SAMe, acronim de la S-adenozilmetionina, este produsa in mod natural la nivelul organismului, cu precadere in momentul combinarii ATP-ului, adenozina trifosfat si metioninei care este un aminoacid. Aceasta substanta sporeste eficienta acidului folic si a vitaminei B12.

Orice carenta a oricarei substante mentionate atrage dupa sine aparitia unor conditii medicale severe, motiv pentru care medicii specialisti recomanda urmarea unui tratament pe baza de suplimente cu SAMe.

Efectele benefice ale suplimentelor cu SAMe

Suplimentele cu SAMe si-au dovedit eficienta pentru remedierea a 3 conditii medicale majore, dupa cum urmeaza:

  • tratarea depresiilor, conditie medicala ce afecteaza milioane de oameni in prezent. In acest sens studiile de specialitate au relevat faptul ca medicamentele administrate pentru prevenirea sentimentelor negative nu numai ca ofera un efect placebo, dar pot duce si la dezvoltarea unor efecte secundare grave;
  • tratarea migrenelor si a durerilor de cap, prin capacitatea suplimentelor cu SAMe de a creste nivelul de serotonina din organism. Serotonina reprezinta un neurotransmitator responsabil cu asigurarea starii de relaxare si bine in organismul uman;
  • tratarea osteoartritei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Deasemenea suplimentele cu SAMe pot reduce durerea asociata acestei conditii medicale.

In afara acestor manifestari pe cat de neplacute, pe atat de severe, suplimentele cu SAM sunt eficiente pentru ameliorarea conditiilor medicale de la nivelul ficatului.

 

Imagine: 
Efectele benefice ale suplimentelor cu SAMe