Termen cautat

Efectele benefice ale triptofanului


Autor: george

Triptofanul este un aminoacid esential ce nu poate fi produs la nivelul organismului uman, dar care insa, joaca un rol extrem de important in producerea proteinelor. Totodata, triptofanul este vital pentru producerea unor neurotransmitatori asa cum sunt serotonina si melatonina. In acest sens, studiile de specialitate au relevat faptul ca nivelul scazut de serotonina poate duce la aparitia depresiilor si a insomniilor.

Organismul uman foloseste triptofanul pentru a produce vitamina B3, cunoscuta si ca niacina. Astfel, expertii sustin ca suplimentele cu triptofan sunt importante pentru a mentine nivelul normal al vitaminei B3, substanta care la randul sau ajuta la reducerea colesterolului din sange si a trigliceridelor.

Pentru a spori eficienta triptofanului este necesara urmarea unui tratament si pe baza de vitamina B6, vitamina C, acid folic (vitamina B9) si magneziu.

Efectele benefice ale triptofanului

Cele mai cunoscute efecte benefice detinute de triptofan asupra organismului sunt:

  1. Tratarea depresiei – studiile de specialitate au demonstrat asocierea dintre aparitia depresiilor si carenta de triptofan in organism. Astfel, suplimentele pe baza de triptofan ajuta la cresterea nivelului de serotonina si melatonina, ameliorand in acest fel manifestarile depresive si insomniile.

  2. L-triptofanul ajuta la imbunatatirea somnului – Expertii sustin ca nivelul scazut de serotonina duce la aparitia problemelor legate de somn. Suplimetele cu triptofan ajuta la restabilirea nivelului normal al acestui neurotransmitator.
  3. Ameliorarea manifestarilor asociate autismului la copii.
  4. Studiile de specialitate au relevat faptul ca nivelul ridicat de serotonina scade pofta de mancare. Prin urmare, suplimentele cu triptofan sunt prescrise in cadrul programelor pentru slabit.
  5. Creste toleranta la durere.
  6. Creste nivelul hormonului de crestere.
Imagine: 
Efectele benefice ale triptofanului

Comentarii

as dori sa stiu in ce masura folosirea triptofarm-ului poate fi periculoasa? Ma refer la folosirea triptofarm-ului in cura de slabire ( am gasit pe net o cura de 3 zile cu pastie si pliculete in care se regaseste triptofarm)