Termen cautat

Efectele benefice ale urzicii


Autor: george

Frunzele de urzica sunt bogate in acid formic, combinatie de mai multi compusi, ce declanseaza reactii alergice cutanate la contactul direct. Totodata, urzicile au un continut mare de antioxidanti, avand capacitatea de a imbunatati sistemul imunitar, fapt ce va permite combaterea unei game largi de boli si afectiuni, alaturi de virusuri si alti factori patogeni. Deasemenea frunzele de urzica regasesc in componenta lor agenti antiinflamatorii. Astfel, daca suferiti de acnee sau eczeme puteti folosi cu incredere aceasta planta.

La fel de eficiente se pot dovedi si ceaiurile de urzica. Pentru prepararea acestui tip de ceai trebuie sa amestecati 14 grame de frunze uscate de urzica, papadie, mesteacan si trandafir. Consumat zilnic, ceaiul de urzica detine capacitatea de a ameliora durerile articulare asociate artritei si reumatismului.

Urzica are deasemenea efecte benefice asupra organsimului barbatilor, cu precadere pentru prevenirea caderii parului, precum si hiperplazia benigna de prostata.

Efectele benefice ale urzicii

Urzica poate avea o multitudine de efecte benefice asupra organismului dumnevoastra, dupa cum urmeaza:

  • cresterea nivelului de fier din sange. Cu toate ca nu multa lume constientizeaza acest lucru urzica este extrem de bogata in fier. Astfel in momentul in care nivelul de hemoglobina din organsim scade exista riscul de coagulare a sangelui, precum si formarea chegurilor de sange;
  • ameliorarea durerilor articulare, aparute in urma reumatismului si artritelor;
  • tratarea afectiunilor pielii, precum eczeme si acnee, ca urmare a proprietatilor antiinflamatorii ale urzicii;
  • in afara efectelor diuretice si implicit stimularea acidului uric din organism, urzica se poate dovedi benefica pentru remediere urinarilor frecvente din timpul noptii;
  • reducerea caderii parului;
  • scaderea senzatiei de urinare asociate dimensiunii benigne a prostatei.
Imagine: 
Efectele benefice ale urzicii