Termen cautat

Efectele secundare ale L-tirozinei


Autor: george

In prezent, L-tirozina este administrata ca forma de tratament pentru ameliorarea stresului, depresiilor si pentru mentinerea unei stari generale de sanatate in parametri optimi. Totodata, acest supliment este administrat si pentru cresterea masei musculare, scaderea in greutate si mentinerea sanatatii pielii.

L-tirozina nu este inclusa in categoria aminoacizilor esentiali deoarece organismul poate sintetiza aceasta substanta din fenilalanina. Cu toate acestea, suplimentele pe baza de tirozina sunt esentiale in cazul persoanelor diagnosticate cu fenilketorunie, conditie medicala manifestata prin incapacitatea organismului de a metaboliza fenilanina.

Medicii specialisti recomanda suplimentele cu tirozina ca forma de tratament pentru fenilketonurie, depresii, boala Parkinson si imbunatatirea memoriei. Doza zilnica recomanda in acest sens este de aproximativ 7 g la persoanele cu o inaltime si greutate medie. Pentru a va asigura ca aceste suplimente sunt administrate in siguranta cel mai bine este sa va adresati medicului specialist.

Pentru cei care apeleaza la aceste suplimente pentru ameliorarea stresului, scaderea in greutate si imbunatatirea memoriei, dozele cele mai indicate variaza intre 500-1500 mg pe zi. De cele mai multe ori doza recomandata depinde de conditia medicala pentru care optati.

Efectele secundare al L-tirozinei

Studiile de specialitate nu au relevat in prezent efecte secundare ale suplimentelor cu L-tirozinei. Expertii sustin ca trebuie luate precautii in ceea ce priveste administrarea pe termen lung sau a dozelor ce depasesc 1000 mg pe zi. Astfel, daca aceasta doza va fi administrata pentru o perioada mai mare de 2 saptamani, este necesar sa va prezentati la medicul specialist in mod regulat.

In momentul in care efectele secundare se manifesta, acestea includ manifestari ca dureri moderate in piept, dificultati respiratorii, frisoane, iritatii sau edem cutanat, reactii alergice. In cazuri exceptionale efectele secundare includ dureri de cap, stare de oboseala, modificari ale ritmului cardiac, modificari ale ritmului cardiac, irascibilitate si tulburari stomacale. Atentie, insa, intrucat tirozina este contraindicata in cazul in care urmati un tratament cu antidepresive, medicamente pentru boala Parkinson, diabet, in cazul femeilor insarcinate, precum si in cazul copiiilor.

Imagine: 
Efectele secundare ale L-tirozinei

Comentarii

Buna ziua,

Intrucat eu fac tratament cu Euthyrox 25 cate 1 caps./zi, va rog sa-mi spuneti daca pot lua si suplimentul alimentar Tiroidin 1 caps./zi, care contine L-Tirozina 90mg, Spirulina 180mg, Iod 0,3mg, vit.E 45mg si Seleniu 0,15mg.

Va multumesc !