Termen cautat

Suplimente cu licopen pentru cresterea rezistentei organismului


Autor: george

Licopenul este o vitamina din familia carotenelor, ce poate fi regasita in mod natural in compozitia rosiilor si a altor surse naturale de hrana ce detin culoarea rosie. Studiile de specialitate au relevat faptul ca aceasta substanta este extrem de benefica pentru prevenirea unei game vaste de boli si afectiuni, precum cancer, ateroscleroza, astm si afectiuni ale inimii. Mai mult decat atat, statisticile arata ca barbatii care consuma in mod constant rosii sunt expusi unui risc mai mic de aparitie a cancerului de prostata.

Specialistii sustin ca dintre toate substantele incluse in familia carotenelor, licopenul detine cele mai puternici proprietati antioxidante. Astfel, aceasta substanta previne aparitia cancerului, prin capacitatea sa de a distruge radicalii liberi, si prin urmare prevenine aparitia modificarilor la nivelul structurii ADN a organismului. In plus, studiile efectuate de experti au dovedit deja abilitatea licopenului de a preveni cresterea nivelului de colesterol, pe de o parte, si eliminarea colesterolului „rau” (LDL) prezent in organism, pe de alta parte. Deasemenea, licopenul si-a dovedit eficienta in tratarea infertilitatii, osteoporozei si chiar a diabetului.

Singurul caz raportat in ceea ce priveste efectele secundare ale licopenului face referire la pigmentarea pielii in portocaliu sau rosu, conditie medicala denumita licopenodermia. Cu toate acestea medicii specialisti au descoperit o cantitate extrem de mare de licopen prezent in sangele pacientei. Astfel, consumat in cantitatile recomandate de specialisti aceasta substanta nu duce la aparitia efectelor secundare.

Imagine: 
Suplimente cu licopen pentru cresterea rezistentei organismului